Május 30-án tartották a Madagaszkár – Zenés kalandtúra című musical olvasópróbáját a Pesti Magyar Színház nagyszínpadán. A Hevesi Sándor téri intézmény a nagyszabású, látványos és kalandokkal teli előadását 2022. november 5- én és 6-án kettős szereposztással mutatja be. Az előadás rendező-koreográfusa Vincze Balás, rendezője Gémes Antos, zenei vezetője pedig Szemenyei János. A díszlet- és jelmezterveket az a Kovács Yvette Alida jegyzik, aki a teátrummal számos nagy sikerű előadáson dolgozott már, többek között az Oliver! musicalen is. Az előadást még érdekesebbé teszi, hogy a teátrum teljesen saját szövegkönyvvel dolgozik, így valóban egy kimagasló, egyedi élményt kaphat a néző.

Az alkotók az olvasópróba után egybehangzóan a társulat elkötelezettségét és csapatszellemét kiemelve számoltak be egy valódi kalandokkal teli előadás megszületéséről.

„A színészek többségével most fogok először dolgozni, viszont azt már az első találkozás alkalmával megállapítottam, hogy nagyon jó hangjuk van, ami egy musical esetében elengedhetetlen. Természetesen a színészet és a karakterek erős megformálása is lényeges pont, azonban úgy gondolom, hogy a legfontosabb a hang és az akusztikai élmény. És itt nagyon-nagyon jó hangokat hallottam” – fogalmazott Vincze Balázs.

„Azért szeretek itt dolgozni, mert nagyon jó és nagyon szép emberek dolgoznak ebben a társulatban. Ez jelen helyzetben abban mutatkozik meg, hogy újra és újra szeretnek egymással találkozni, és hajlandóak új arcokat mutatni, teljes energiával dolgozni. Mindig úgy, mintha először találkoztak volna” – mesélte Gémes Antos.

„Az olvasópróba után kimondhatom, hogy mindenki megugrotta a mércét. A munkafolyamat során arra törekszünk, hogy a dalokat még inkább szélesítsük és még inkább dúsítsuk” – tette hozzá Szemenyei János.

Főszerepben látható többek között Pásztor Ádám, Murvai Márton, Soltész Bözse, Bede Fazekas Anna, Szurcsík Ádám és Pavletits Béla is.

A képek az olvasópróbán készültek. Fotó: Juhász Éva