fbpx

Budapestre jön John Malkovich!

Malkovich2

A különleges előadás az argentin író, Ernesto Sabato On Heroes and Tombs című novellájának egyik fejezetére épül, melyet Alfred Schnittke késő 20. századi orosz zeneszerző Concerto for Piano and Strings (Concerto zongorára és vonószenekarra) című alkotása egészít ki. Sabato novellájának középpontjában Fernando Vidal karaktere áll, akinek sajátos nézőpontja szerint a vakság irányítja a világot. John Malkovich előadásában megismerjük elmélkedéseit Isten létezéséről és a ?Vak szekta? erejéről.

 

Sabato novellája mellé John Malkovich maga választotta ki az aláfestésül szolgáló zenei anyagot, mely disszonáns harmóniáival és éles kinyilvánításaival tökéletesen illeszkedik a felolvasott szöveghez. Malkovich mellett a színpadon üdvözölhetjük még Anastasya Terenkova zongoraművészt és az Óbudai Danubia Zenekart is.

Malkovich1

 

A Report on the Blind 2016 óta óriási sikerrel, teltházak előtt fut a világ különböző nagyvárosaiban. Az előadás jelentőségét jelzi, hogy a Forbes magazin 2016-ban a világ 10 legizgalmasabb művészeti projektje közé válogatta be.

A hazai közönség május 23-án találkozhat vele a Budapest Kongresszusi Központban.

A rovat további cikkei