Az élő homokrajz-előadással egybekötött megnyitóra 2021. december 5-én 16 órakor kerül sor. A tárlatot Feledy Balázs művészeti író nyitja meg.

Cakó Ferenc homokanimációs munkái, műfajteremtő, a pillanat hatása alatt születő és gyorsan változó, élő alkotásai elvarázsolták már a világ számos országának közönségét. A sebészi pontossággal megalkotott, stilizált formákba foglalt képek mély művészei tartalmat, komoly érzelmeket és mondanivalót hordoznak.

Születésnapi kiállításán festményeiből, rézkarcaiból is láthatunk válogatást.

A homokot mint képzőművészeti-rajzi kifejezési formát évtizedek óta használja filmjeiben és élő homokrajz-előadásain, ám kitartó kísérletezés eredményeként egy különleges eljárás segítségével a képzőművészeti munka során sikerült „rögzíteni” és így alkotni homokba festett állóképeket. A tárlaton ezeket az alkotásokat, valamint a művész air-brush és olajtechnikával készült festményeit láthatjuk.

Cakó a képeivel a legbelső rezdülések, vívódások, a világba való számkivetettség hangulatait, az érzések, indulatok egymásba csapását képes érzékeltetni.

A kiállítás díjtalanul megtekinthető 2021. december 6. és január 13. között a II. kerületi Kultúrkúriában (Templom u. 2–10.) naponta 10–18 óráig.

Cakó Ferenccel készült videónk itt látható.