fbpx

Caramel dalaival már meghallgatható a Mesterkód musical

Előadásként kizárólag december 3-án látható a Mesterkód, az alkotók meghatározása szerint szerelemmusical, amelynek dalai ma kerültek fel a YouTube-ra.

A Mesterkód a boldogságkeresést és a szerelem örökkévalóságát mutatja be. Az emberek lelkének adatait gyűjtő és feldolgozó, úgynevezett Lélekstatisztikai Hivatal szerelmi csalódásoktól sebzett munkatársa, akit Palcsó Tamás alakít, megalkot egy operációs rendszert, amit Lélekdonor 2-nek nevez el. A mesterséges intelligenciát, akit Lutter Imre alakít, arra kéri, hogy keresse meg számára a boldogságot, elsősorban a gazdagság révén. Azonban a számítógépes program a szerelmet mutatja az egyetlen lehetséges útnak, és időutazások révén kulcsfontosságú jeleneteket varázsol elő a fiatalember múltjából és a jövőből. A boldogságkeresés másik főszereplője Nika (Veres Mónika), aki Palcsó hivatali kolléganőjét játssza.

Az előadás egyik üzenete, hogy az adatokra és elemzésekre épülő, gépiesített világunkban fontosak az emberi kapcsolatok, a valódi találkozások és az érzelmek, amiben a költészet és az őszinteség lehet a kulcs.

A musicalt Olt Tamás, Váradi R. Szabolcs, Caramel és Lutter Imre jegyzi, a tíz, Caramel által írt dal szövege versekkel fonódik össze, van köztük pop, rock, hiphop stílusban készült, akusztikus és szimfonikus kísérettel előadott dal is.

Az előadásban, amelyet Olt Tamás rendez, Szulák Andrea, Bakos-Kiss Gábor, Balaskó Bence, Német Klára és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium is színre lépnek. A jelmezeket Horányi Juli, a díszletet Wilhelm Judit tervezte, a koreográfiát Fejes Kitty készítette.

A rovat további cikkei