gerendai_karoly_600x397.png
Gerendai Károly

?A Budapest Park negyedik éve ez, a harmadik olyan, amelyhez közöm van? ? mondta Gerendai Károly, aki a Budapest Park képviseletében volt jelen az eseményen. Mint mondta: április óta túllépték a 300 ezredik látogatót is, sőt mi több, várhatóan a szeptember 4-ei Kiscsillag-koncerten köszöntik majd a Budapest Park eddigi történetének egymilliomodik látogatóját, akit egy 2016-os egész szezonos bérletettel ajándékoznak majd meg.


dsc_0051_600x428.png
Leskovics Gábor ?Lecsó?

Szeptember első hétvégjén a Quimby és a Kiscsillag lép fel ? a két zenekar koncertjére egyébként nemcsak napijegyeket, de bérletet is lehet váltani. A Kiscsillagból Leskovics Gábor ?Lecsó?, a ?második frontember? mesélt arról, mire számíthatnak a rajongók. Tudható, hogy a zenekar júniusban a Budapest Parkban ünnepelte 10 éves fennállását, és a nyarat is itt fogják zárni. ?A fesztiválok végével összegeztük a nyári koncerteket, és a mostani parkos bulira olyan dalokat szedtünk össze, amelyek kimaradtak, amelyeket nem nagyon játszunk a fesztiválokon. Ezek mellett az akusztikus műsorunkból is lesznek részletek? ? mondta Lecsó. Megemlítette, hogy vendégművész is fellép a koncertjükön ? a zenész kilétét azonban egyelőre jótékony homály fedi.


dsc_0113_600x409.png
Boros Csaba, Patai Tamás, Bérczesi Róbert

Itt tartja 25 éves jubileumi koncertjét a Republic szeptember 19-én, ahol három órás ünnepi bulival tisztelegnek a múlt, a barátok, a rajongók és egymás előtt. ?Az összetartozás érzése nagyon erős nálunk, ez segített át minket a két évvel ezelőtti szörnyű tragédián, Cipő halálán? ? emlékezett Boros Csaba. A születésnap alkalmából jelent meg Rajzolj álmokat! című új lemezük, mely már háromszoros aranylemez ? természetesen erről is hallhatnak néhány dalt a rajongók. A koncertjük ingyenes, a regisztráció azonban már le is zárult.

A Budapest Parkban ünnepli 15. születésnapját a Hiperkarma. Bérczes Róbert frontember felidézte, hogy az első koncertjük 2000. augusztus 5-én volt a Sziget Fesztiválon, a mostan parkos bulin pedig nemcsak az évfordulójukat, de barátságukat is ünneplik, hiszen ? főként neki köszönhetően ? nagyon sok megpróbáltatáson kellett keresztülmenniük. Kétórás koncertet adnak majd, a 15 év alatt megjelent három nagylemez mindegyikéről játszanak számokat, sőt Robi magánprojektjének, a BioRoBoT-nak is hallható lesz egy dala ? azt, hogy melyik csendül fel, a közönség dönti majd el.


dsc_0125_600x415.png
Járai Márk, Marsalkó Dávid

A magyar zenekarok közül koncertezik a Budapest Parkban a Halott Pénz is ? fellépésükről az egyik énekes, Marsalkó Dávid osztott meg pár gondolatot. ?A koncertünk a fesztiválszezon lezárása és a klubkoncertek nyitánya lesz, sok olyan dalt fogunk eljátszani, amelyek nem szerepeltek a nyári repertoárunkban. A hangszerelés teljesen új lesz, illetve külsőleg is megújulunk, eddig nem látott látványelemeket használunk majd a fellépés során.? Járai Márk, a Halott Pénz másik énekese hozzátette: a koncerten velük együtt fellép a Mongooz and the Magnet, amely hozzájuk hasonlóan pécsi zenekar ? ezzel is mutatva, milyen sok remek pécsi együttes van a szakmában.

 


dsc_0192_600x397.png
Fehér Balázs, Farkas Roland 'Wolfie'

Öt nagylemez után határozatlan időre a The Carbonfools úgy döntött, pihenőre vonul, de előtte még adnak egy óriási koncertet a Budapest Parkban. Fehér Balázs, a The Carbonfools énekese a búcsúkoncert kapcsán elmondta: a zenekar nyolc éve alatt rájött, hogy minden azon múlik, van-e szeretet a zenekari tagok között ? ez náluk megvolt, és nem csak a pénz tartotta össze őket. ?Ha szeretnénk, visszatalálunk egymáshoz, lehet, hogy nem ebben a formában, de semmi sincs kizárva? ? mondta az énekes, és arra kért mindenkit: ünnepeljék velük az együtt töltött nyolc évet.

A Budapest Park záróbuliját a Punnany Massif adja. Farkas Roland ?Wolfie? a Budapest Park és a Punnany Massif evolúciója kapcsán kifejtette: ők töltötték meg először Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét a hazai produkciók közül, most pedig a park téli zárása előtt ők adják az utolsó koncertet szeptember 26-án. Wolfie elárulta, hogy a zenekar ? amely magas színvonalú zenei, előadói tevékenysége elismeréseként a minap megkapta a Pro Communitate Díjat Pécs városától ? hamarosan új dallal és klippel jelentkezik. ?Olyan témát boncolgatunk, amelyről nem sok zenész beszél? ? mondta sejtelmesen az énekes. Hozzátette: ősszel kijön az újabb nagylemezük, november végén pedig európai turnéra indulnak, többek között fellépnek Ausztriában, Németországban, Luxemburgban, Hollandiában és Angliában.

 

Részletes programtábla:

2015.09.03. Modestep (UK), Cloud 9+
2015.09.04. Kiscsillag, Bagossy Brothers Company
2015.09.05. Quimby, Ék zenekar
2015.09.10. Wellhello, Odett
2015.09.11. Magna Cum Laude, Elefánt
2015.09.12. Dj Bobo (CH), UFO, Dj Náksi, Dj André, Dj Dominique, Erős vs. Spigiboy
2015.09.16. The Carbonfools, Soulclap Budapest
2015.09.17. Brains
2015.09.18. The Parov Stelar Band (A), Passed
2015.09.19. Republic
2015.09.23. Halott Pénz, Mongooz and the Magnet
2015.09.24. Irie Maffia, Fran Palermo
2015.09.25. Hiperkarma, Szabó Benedek és a Galaxisok
2015.09.26. Punnany Massif

(Fotók: Liszkai Attila)