Karácsony éjjelén sok varázslat történhet, így az sem meglepő, hogy a játékok életre kelnek. A játékok a fából faragott Diótörő vezetésével harcba indulnak az őket megtámadó gonosz Egérkirály és félelmetes egérserege ellen, akik már elveszítették az emberek szeretetét. Diótörő az elvarázsolt Mantonate hercegnő megmentésekor változott át diót törő fabábbá, így került Marika legnagyobb meglepetésére játékként a karácsonyi ajándékok közé. Marika szeretete, hűsége és kitartása végül ismét valóságos emberré változtatja őt, megmutatva ezzel, hogy a szeretet a legfontosabb és legkülönösebb dolog a világon, amelyért minden eszközzel meg kell küzdenünk.

De valóban küzdeni kell minden eszközzel? A dagadt Egérkirály és gonosz anyja, valamint Pirella, a vad denevérlány szerint igen. Megtesznek mindent a szeretetért, de nem mindig a leghelyesebb módját választják a küzdelemnek. Marika viszont szerelmes lesz Diótörőbe, ezáltal át- és visszaváltoztatva megmenti és megmenekül általa. Pedig nem varázsló, csak egy kislány; egy kislány, aki álmodik, aki még mer álmodni.

A Diótörő és az Egérkirály című musical varázslatos történetét Szomor György rendezésében, látványos vetítésekkel kiegészítve állítják színpadra december 17-én 14:30-kor a Papp László Budapest Sportarénában, melyet Hajdu Anita egyedi koreográfiája, Egyed Zoltán különleges díszletei és Papp Janó varázslatos jelmezei tesznek egésszé. A főszerepekben Vastag Tamás, Gubik Petra, Békefi Viktória, Szomor György, Gerner Csaba, Fehér Tímea láthatók és hallhatók.

A Diótörő és Egérkirály című előadás ajánlott mindenkinek, aki szeret álmodni, szereti a szép meséket, hisz a csodákban és főleg a szeretet erejében. Nem is kell ennél szebb üzenet az adventi időszakban.

Jegyek: www.broadway.hu