fbpx

Colin Farrellt több mint tíz percig tapsolta állva a közönség Velencében

Több mint tíz percig tapsolta állva a közönség a hétfőn bemutatott versenyfilm, A sziget szellemei sztárját, Colin Farrellt, valamint kollégáját, Brendan Frasert és Martin McDonagh rendezőt a Velencei Filmfesztiválon – számolt be róla a Variety.com.

Irish actor Colin Farrell arrives on September 5, 2022 for the screening of the film "The Banshees of Inisherin" presented in the Venezia 79 competition as part of the 79th Venice International Film Festival at Lido di Venezia in Venice, Italy. (Photo by Tiziana FABI / AFP)

A hollywoodi portál tudósítása szerint a múlt szerdán elkezdődött fesztiválon mindeddig ezt a filmet fogadták a legnagyobb tapssal a nézők. Mint írták, a produkció a legjobb film díjára is nagy esélyes, de Farrell, Brendan Gleeson és Kerry Condon is díjazott lehet Velencében.

Colin Farrell A sziget szellemei című filmben. Forrás: The Walt Disney Studios

A film két jó barát (Farrell és Gleeson) rendhagyó történetét meséli el, miután barátságuknak hirtelen vége szakad, és ez a szakítás megrengeti azt a kis vidéki közösséget is, amelyben élnek. A produkció jó kritikákat kapott, a Variety újságírója néhol szívbe markolóan szomorú, csendesen csodálatos filmnek nevezte, dicsérte McDonagh forgatókönyvét, rendezését és színészvezetését is.

A velencei filmfesztivál versenyprogramjában idén rendkívül erős a mezőny, Darren Aronofsky The Whale című drámáját Brendan Fraser főszereplésével és Todd Fields Tár című életrajzi filmjét Cate Blanchett-tel a címszerepben ugyancsak a díjesélyesek között emlegetik.

A sziget szellemei című filmben McDonagh először dolgozott együtt ismét Gleesonnal és Farrell-lel a 2008-as Erőszakik után. A rendezőnek legutóbb a Három óriásplakát Ebbing határában című filmje hét Oscar-jelölést kapott, két színésze, Frances McDormand és Sam Rockwell pedig el is nyerte a díjat.

A sziget szellemeit szeptember 12-én a Torontói Filmfesztiválon is vetítik, október 21-től pedig az észak-amerikai mozikban játsszák. A magyar nézők január 26-tól láthatják a filmszínházakban.

Nyitókép: Colin Farrell. Fotó: AFP/Tiziana Fabi

A rovat további cikkei