A FISE ünnepi bemutatója nem csupán a tagok által készített tárgyak prezentációja lesz, hanem a fiatalok válasza a kortárs magyar iparművészet előtt álló feladatokra.

A tárlat egyszerre mutatja be az egyéni teljesítményeket, a korosztály művészi színvonalát és az egyesület szakmai munkáját.

A szervezet tagjai között számos nemzetközileg is elismert kortárs alkotó szerepel. Az októberi kiállításon a közönség nemcsak a művészek munkáit tekintheti meg, de október 15-én egy egész napos iparművészeti vásáron is részt lehet majd venni.

Kusnyár Evelin: Összekötve

A jubileumi évhez kapcsolódva megjelenik továbbá az egyesület történetét bemutató Design mint hal a vízben – a Fiatal Iparművészek Stúdiója története című kötet, valamint a szervezet tagságát és a tervezők munkásságát felvonultató katalógus is. A kiadványokat október 20-án, a rendezvény finisszázsprogramjának részeként mutatják be, majd a FISE tíz tervezőjének divatbemutatójával zárul a jubileumi sorozat.

Az egyesület negyven évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a pályájuk elején álló fiatal alkotókat támogassa szakmai információkkal, és segítsen neki utat találni a közönséghez. A szervezet ma már közhasznú egyesületként, elismert szakmai szervezetként működik.

Nyitókép: Molnár Mária Virág öltözéktervező művész munkája