fbpx

Csaknem negyven előadás a X. Kaposvári ASSITEJ Biennálén

Gazdag programot kínál március 28. és április 3. között a X. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennále, ahol 39 előadás és változatos szakmai programok közül válogathat a közönség.

A Kolibri Színházban működő ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében immár tizedik alkalommal megrendezett seregszemlén – amelyet a járványhelyzet miatt 2020 tavaszáról az idei évre halasztottak – a 2018 után Magyarországon bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi nevelési programok vesznek részt korosztályok szerint csoportosítva.

A nemzeti versenyprogram válogatója, Székely Andrea bábművész, rendező, főiskolai tanár csaknem 100 pályázott produkcióból választotta ki a 21 versenyelőadást.

A versenyprogram mellett minden eddiginél nagyobb jelentőséget kapnak a fókuszprogramok, amelyekben családi tematikájú, versszínházi és klasszikus műveket feldolgozó előadások szerepelnek, valamint bemutatkoznak a határon túli magyar nyelvű előadások és a művészeti egyetemek produkciói.

A találkozó keretében rendezik meg a Mapping Fesztivált, amelyen a legkisebbeknek szóló előadások létrejöttét támogató európai uniós együttműködés három partnerszínháza vesz részt, továbbá egy észt és egy izraeli társulat gazdagítja a nemzetközi programot.

Az egyhetes rendezvénynek a kaposvári Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ (Agóra), a BábSzínTér és a Szivárvány Kultúrpalota ad otthont.

Az ASSITEJ Magyar Központ a társszervező kaposvári Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléját. A versenyprogramban szereplő előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legjobbnak ítélt produkciókat az ASSITEJ Magyar Központ Üveghegy-díjával jutalmazzák.

A részletes program itt érhető el.

A rovat további cikkei