A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban november 24-ig látogatható a Május 1. Ruhagyár ? Fortepan: Ez a divat! című tárlat, amely a Fortepan és a ZuckerMűvek együttműködésében megjelenő fotóalbum-sorozat második, Fortepan: Ez a divat! című kötetének képanyagából válogat. A tárlat 1900 és 1990 között készült képeken mutatja be a huszadik század öltözködési trendjeit.


img_1510_ok2_600x400.png
Fotó: Szakács Emese Bíborka

A Capa Központ másik kiállítása, a december 9-ig látható Thirtythree már a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia Tanszék képzésének elmúlt harminchárom évére tekint vissza negyvenhat MOME alumni fotográfus művein keresztül.

A családi nap résztvevőit e két kiállításba kalauzolja a Capa Központ két, ingyenes foglalkozása. A Május 1. Ruhagyár ? Fortepan: Ez a divat! című tárlathoz az Ez is divat! című origami workshop kapcsolódik, amely az azonos vonaljelzést alkalmazó szabásminták és origami hajtásminták között keresi a kapcsolatot. A résztvevők a szabásminták alapján ezúttal nem varrni, hanem hajtogatni fognak.

A foglalkozásra november 24-én délután, 14 és 18 óra között várja az érdeklődőket Szakács Emese Bíborka.


gyerekprog_l1a0458w_600x400.png
Fotó: Capa Központ

A Thirtythree című fotókiállításhoz kapcsolódó végigkalauzolják a résztvevőket a tárlaton szereplő fotók között, majd a vállalkozó szelleműek ezekről megalkothatják a saját elképzeléseiket is. ?A friss, kortárs alkotások négy fogalompár mentén rendeződnek el, ezek segítségével csoportosítjuk majd azokat. Hogyan kúszik be a természet a városba? Milyen képeket látunk álom és valóság határán? Vajon mit élnénk át, ha létezne időutazás? Alkotó foglalkozásaink mellett egy különleges feladatlappal járhatjátok végig a kiállítást egyedi látásmódú képeit? ? írják a programajánlóban.

A foglalkozáson november 24-én egész nap, 11 és 16 óra között várja a résztvevőket Somogyi-Rohonczy Zsófia művészettörténész, művészetközvetítő szakember és Molnár Krisztina etnográfus, múzeumpedagógus.

További információk a Capa Központ honlapján, a Facebook-oldalon és a Facebook-eseményen találhatók.