tehetseg-napja_xterem_-felvegi-andrea

A nap délelőtt 11.00 órakor Händel, Vivaldi és Haydn dallamaival kezdődik a Zeneakadémia tehetségei, a Liszt Ferenc Kamarazenekar tolmácsolásában. Ezt követően a Kodály mindenkié című dokumentumfilm nyilvános vetítésére kerül sor, amelyben kiváló külföldi zenepedagógusok, zeneművészek mesélnek arról, hogyan változtatta meg szemléletüket a Kodály-módszer.

A több teremben párhuzamosan zajló programok között szerepel Molnár Fanni zenetudomány szakos hallgató Csodagyerekek című ismeretterjesztő előadása, a Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium növendékeinek, az Egyházzene Tanszék kórusának műsorai és a Doktori Iskola hallgatóinak koncertje, A Rendkívüli Tehetségek Képzőjének előadásán még az általános vagy középiskolai tanulmányaikat folytató, kiemelkedő kvalitású fiatal zenészek játszanak majd.

tehetseg_napja_nagyterem_felvegi-andrea

Az Áriák, duettek című eseményen Bizet Carmenje, Csajkovszkijtól az Anyegin, Gounod Saphója, vagy Giordanótól az André hallható az ének tanszék diákjainak előadásaiban. Az emberi hangok mellett az ütős és akkordikus hangszerek is szerepet kapnak a kamarakoncerteken.

Egy-egy nyilvános órához csatlakozni is lehet: Vigh Andrea, Fassang László, Eötvös József, Dráfi Kálmán és növendékeik betekintést engednek a zeneoktatás műhelytitkaiba.

A kerekasztal-beszélgetésen, művészek és oktatók ? köztük a Zeneakadémia rektora és tanszékvezetője ? vitatják meg a Zeneakadémián folyó oktatás, tehetséggondozás és a zenei pályára lépés kérdéseit.

A nap lezárásaként a Zeneakadémia Kamarazenekara Rolla János vezetésével Mozart műveit adja elő.

Részletes program a Zeneakadémia honlapján.

Fotók forrása: zeneakademia.hu