Sajtótájékoztatót tartott a magyar könnyűzene támogatásra meghirdetett Cseh Tamás Program újdonságairól és aktualitásairól Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, illetve Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

A tájékoztatón hangsúlyozták, hogy a Cseh Tamás Program első alprogramjának ? első hangfelvétel készítése – határideje a napokban lejár, ezért fontos, hogy aki eddig még nem tette meg, hétfő éjfélig küldje be a pályázatát.

Szó esett a program két új pályázatának kiírásáról is, amelyek közül az egyik a vidéki klubokat, míg a másik az előzenekarok fellépéseit támogatja.

_DSC6153

Hoppál Péter kiemelte, hogy a Cseh Tamás Programmal szeretnék a fiatal korosztályt saját kortársain keresztül elérni és megszólítani, a cél pedig az, hogy a minőségi kultúrával való találkozás lehetősége egyre szélesebb körök számára biztosított legyen.

Doncsev András elmondta, hogy az első pályázattal öt dal, 300 CD és egy vdeoklip elkészítését és a kommunikációját segítik, illetve mentort biztosítanak 25-30 előadónak összesen 60 millió forintos kerettel, egyenként 2-2 milliós összeggel.

(Fotó: Csákvári Zsigmond)