A csaknem kilencezer négyzetméteres, megújult és átépített színházépület a visszaköltözés és a november 11-i ünnepélyes megnyitó után várja látogatóit. November 13-án este hétkor díszelőadást tartanak: Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház igazgatója állítja színpadra a névadó Buborékok című vígjátékát. Ugyanezt az előadást a teátrum premier bérletes közönsége november 15-én este láthatja. 

Az intézmény első gyerek és ifjúsági bemutatóját, A padlás című mesemusicalt november 21-én délután láthatják a nézők. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter zenés darabja Bergendi Barnabás rendezésében valósul meg. Az első kamarabemutatóként a Kartonpapa című komédia december 7-én este kerül színpadra Tasnádi Csaba rendezésében.

A megújult kaposvári színház 9 ezer négyzetméteres, három játszóhelyes lesz, nagyterme 450, kamaraterme 150, stúdióterme 50 néző befogadására alkalmas. Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója korábban azt mondta, céljuk, hogy a magyar színházi élet tartósan meghatározó szereplőjévé váljon a teátrum, amely azonos művészeti igényesség mellett képes felvállalni a tabuk ledöntését vagy a hagyományok megőrzését.    

Olt Tamás, a Csiky művészeti igazgatója májusban azt mondta: a következő évadban tíz saját bemutatót terveznek, így többek között Peter Stone Sugar Van aki forrón szereti című darabját Verebes István, Csehov Cseresznyéskert című művét David Doiasvili, és Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét Keresztes Attila rendezésében. Ugyanitt látható Fekete István Tüskevár című regényének színpadi adaptációja, amelyet Olt Tamás visz színre. A legkisebbeknek a stúdiószínpadon Vladimír Jiranek és Jirí Sebánek Bob és Bobek című művét rendezi Gulyás Anna.

Nyitókép: az új színház látványterve