Két új produkció is bemutatkozik jövő héten a 6SZÍN színpadán. A Gózon Gyula Kamaraszínház Csirkefej-előadását, valamint az Exit Generáció Scapin furfangjai-bemutatóját is láthatja a közönség.

A Gózon Gyula Kamaraszínház átépítése alatt a teátrum Csirkefej-előadásának a 6SZÍN ad otthont, mely szeptember 28-án debütál a Jókai utcában. A helyenként naturalista nyelvezetű, megrázó erejű, csak 16 éven felüli nézőknek szóló előadást Árkosi Árpád rendezte.

Spiró György tragédiájában egy diszfunkcionális társadalom keresztmetszetét látjuk, melyben az író szavaival élve „nem működik a szerelem, nem működik a szeretet, nem működik a hatalom, nem működik a vallás, nem működik a család, nem működik a munka – semmi sem működik”.

A darab megírására Székely Gábor inspirálta a szerzőt, a női főszerepet bevallottan Gobbi Hildának szánták. A Gózon előadásában a Vénasszony szerepét Horváth Zsuzsára bízták az alkotók.

„Hatalmas öröm egy ilyen ikonikus szerepet eljátszani. Gobbi Hilda másik meghatározó szerepét, Aasét is eljátszahattam már a Peer Gyntből, boldog vagyok, hogy most a Csirkefej Vénasszonya is megadatott nekem. A darabra való felkészülés nagyon igénybe tudja venni az embert, azonban a színpadon szárnyalok” – árulta el a Jászai Mari-díjas színésznő.

Szeptember 30-án mutatja be az Exit Generáció Molière Scapin furfangjai című vígjátékát. A lendületes, frissen szerveződő, fiatal alkotóművészekből álló csapat produkciójában a címszerepet Pál András alakítja, a további szerepekben pedig Varga Zoltán, Szatmári György, Martinkovics Máté, Georgita-Máté Dezső, Pilnay Sára, Ács Petra és Takátsy Péter lesz látható.

Az
alkotók egy rendkívül vicces és
szórakoztató előadást álmodtak színpadra, ahol a mélyben
meghúzódó igazságok is felvillannak.

A rendező, Dénes Viktor így vall a produkcióról: „Olyan lendületes vígjátékot szerettem volna létrehozni, ahol a klasszikus commedia dell’arte elemek ötvöződnek a hagyományos színjátszással. Ahol igazság, vicc és fizikai megvalósítás megfér egymás mellett.”

Forrás és fotók: 6SZÍN