Scarlett és Rhett (Elfújta a szél, 1939)

A déli ültetvényes gyönyörű lánya, Scarlett lubickol a férfiak figyelmében. Nincs könnyű természete, de úgy tűnik, a titokzatos és vonzó Rhett képes kezelni Scarlett hóbortjait. Bár kapcsolatuk szenvedélyes és egyben viharos is, végül szerelmüket elfújja a szél.

wikipedia
Fotó: Wikipedia

Ilsa és Rick (Casablanca, 1942)

?Csókolj, csókolj, mintha ez lenne az utolsó alkalom!? Ki ne emlékezne Ingrid Bergman kérlelő szavaira a legendás klasszikusból, a Casablancából? Vagy arra a jelenetre, amikor Ilsa elmerülten nézi Ricket a kávéházban, miközben a háttérben az As Time Goes By dallamai visszaröpítik őket egy nyugodtabb életbe, melyet még nem mérgezett meg a háború? A megtalált és újra elvesztett igaz szerelem története minden érző szívet megdobogtat.

Annex_-_Bogart_Humphrey_Casablanca_NRFPT_05
Fotó: Youtube.com

Holly és Paul (Álom luxuskivitelben, 1961)

Furcsa látvány, amikor egy elegáns estélyi ruhát viselő hölgy hajnalban egy New York-i luxusékszerbolt kirakatát bámulja, miközben zörgő papírzacskóból falatozza aznapi reggelijét. A szabadszellemű Holly éppen ezt teszi, miközben arról ábrándozik, hogyan hódítja meg a ?Nagy Alma? előkelő világát. A szeleburdi lány partiról partira jár, és férfiak százai hevernek a lábai előtt, ám érzelem egyikhez sem fűzi. Mindaddig, amíg bele nem habarodik egy ágrólszakadt, sikertelen íróba, Paulba, aki végül lebontja a falat, amelyet Holly maga köré emelt.

Screen-shot-2010-12-16-at-1.43
Fotó: Youtube.com


Rose és Jack (Titanic, 1997)

Egy magas társadalmi osztályból származó fiatal lány és egy egyszerű, szegény művészfiú szerelmi története egy mesés hajón, a Titanicon. A köztük tátongó társadalmi szakadékra, a szabályokra és az illemre fittyet hányva egymáséi lesznek. A pár nem is tudja, hogy a sorsuk meg van pecsételve, és a közelgő katasztrófa összezúzza közös életükről szőtt álmaikat. Bár a Titanic elsüllyedt és vele Rose és Jack közös jövője is, szerelmük örökké tart.

1688c4b89d0ff69edf5556cd28b5d618
Fotó: Youtube.com

Henry és Lucy (Az 50 első randi, 2004)

?Bocsánat, de nem emlékszem.? Elég tapintatlan dolog így lekoptatni egy férfit az első randi után. A palacsintavárakat építgető csinos Lucy azonban nem hibáztatható azért, hogy találkozásuk másnapján nem emlékszik a vicces állatorvosra, Henryre. A fiatal szőkeségnek ugyanis megsérült a rövidtávú memóriája, ezért minden napja egyforma, persze csak addig, amíg Henry a fejébe nem veszi, hogy kitart mellette és mindennap emlékezteti Lucyt szerelmükre.

50firstdate
Fotó: Bustle

Auróra és Jim (Utazók 2016)

Az Utazók ideális Valentin-napi mozi. Olyan romantikus történet, amelyre férfiak is bátran beülhetnek. Auróra és Jim szerelme ugyanis egy elképesztően látványos környezetben bontakozik ki: egy űrhajón. A hibernálásból túl korán ébredt Auróra és Jim olyanok, mint két hajótörött egy lakatlan szigeten, ám esetükben segítségben egyáltalán nem reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám újabb és újabb nehézségekbe ütköznek és rejtélyekkel találják szemben magukat, miközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz az űr luxusbörtönében.

forbes
Fotó: Forbes

Mari és Máté (Körhinta 1955)

A Körhinta kétségtelenül a magyar filmtörténet egyik legszebb szerelmi története. Gondoljunk csak arra a jelenetre, amikor a hétköznapok valóságából kiemelkedő, pörgő-forgó Mari és Máté önfeledten kacagnak. Szerelmesnek lenni azonban nem mindig egyszerű. Kapcsolatukat ugyanis akadályozza a két család közötti viszály. Végül a lány apja beletörődik a megváltoztathatatlanba és nem harcol tovább Mari elhatározása ellen, a fiatalok így egymáséi lehetnek.

nyugatponthu
Fotó: Nyugatpont.hu

Liza és Zoltán zászlós (Liza, a rókatündér 2015)

Valentin-napon az első szó, amelyik eszünkbe jut, nem más, mint a RANDI. A romantikus találkozások Liza életében azonban általában nevetségesen szerencsétlen balesetekkel és halállal végződnek. A haláleseteket az újonnan a városba érkező különc helyszínelő, Zoltán zászlós igyekszik felgöngyölíteni. A kétbalkezes nyomozó figyelemmel kíséri Lizát, hogy kiderítse, mi történik körülötte, de ez részben ürügy, inkább a vonzalom vezérli. A lány közelsége miatt vele is sok szerencsétlenség történik, de valamilyen csoda folytán mindig túléli őket. A lényeg, hogy az igaz és őszinte szerelem, bár nem zökkenőmentes, mindent kibír.

liza-screenshot-ending-600
Fotó: Youtube.com

Jámbor-Miniska Zsejke