Az online műsorfolyamba négy kategóriában lehetett jelentkezni: Kodály Zoltán kórusműveivel vagy Kodály gyűjtötte népdalokkal, adventi/karácsonyi darabokkal, kortárs kóruszenével és az együttes legszívesebben énekelt darabjaival.    

A felhívásra 61 együttes küldött be videót.

A beérkezett felvételeket a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA online műsorfolyamában mutatják be a Facebookon, valamint a műsor utólag megtekinthető lesz a KÓTA YouTube-csatornáján is.    

A műsorfolyamot beszélgetések színesítik a kórusélet különböző szereplőinek részvételével. A riportokat Bognár László készíti, aki vendégeivel az ifjúsági kórusmunka témakörét járja körül. A KÓTA életmű-beszélgetést készített Párkai István Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar karmesterrel, amelyet pénteken 17 órától mutatnak be.    

A nagyrendezvényt ebben az évben Debrecen városa és a Hajdú-Bihari Zenei Egyesület fogadta be. Fellép a Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskola Kicsinyek Kórusa (vezényel Vad Péter Zsigmond), a Lautitia Gyermekkar (vezényel Nemes József), a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Vegyeskara (vezényel Gábor Kovács) és a Kodály Kórus Debrecen (vezényel Kocsis-Holper Zoltán).    

A magyar kórusok napját 1991 óta ünnepli a KÓTA, Kodály Zoltán születésnapjához igazodva. Eleinte a Zeneakadémián tartottak hangversenyt, 2017-től a kórusok a saját szervezésű eseményeikkel csatlakozhatnak a sorozathoz, évente pedig egy-egy nagyobb rendezvényt is tartanak valamelyik vidéki nagyvárosban.    

A programsorozathoz idén online és hagyományos formában is lehetett csatlakozni.

Nyitókép: Pécsi Egyetemi Kórus. Fotó: KÓTA – Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége Facebook-oldala/Thaler Tamás