Csaknekedkislány-koncert, irodalmi stand-up, filmpremier, könyvbemutatók, sok-sok zene és séták – június 9-én kezdődik a Margó Irodalmi Fesztivál a Városmajorban.

Több mint ötven programmal csütörtökön kezdetét veszi a Margó Irodalmi Fesztivál. A Bookline támogatásával megvalósuló négynapos rendezvény helyszíne az idén 100. születésnapját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad, ahol a könyvbemutatók és dedikálások mellett ezúttal is számtalan izgalmas program közül válogathatunk, lesz irodalmi stand-up, koncert, filmvetítés, könyvcserepiknik és irodalmi séta.

A fesztivál első napját a Bookline Zöld Hat séta a fikció erdejében című irodalmi stand-up műsora zárja:

Litkai Gergely, Ráskó Eszter, Tóth Edu, valamint Erdős Virág, Németh Gábor és Simon Márton egyensúlyozik majd a fikció és valóság határmezsgyéjén, és mesél arról, milyen súlyos következményekkel járhat, ha a fikciót valóságnak tekintjük és a valóságot fikciónak.

Péntek este Balla Gergely, Fehér Renátó, Horváth Benji, Jónás Vera, Kustos Júlia, Németh Róbert és a Platon Karataev Líra, egy szál gitár című estje állít emléket a jövőnek, hogy megmutassa: ez van most. Szombat este a Csaknekedkislány ad koncertet, vasárnap pedig Bereményi Géza és Járai Márk közös produkciójával, valamint Papp Gábor Zsigmond Bereményi kalapja című portréfilmjének fővárosi premierjével búcsúzik a fesztivál.

Szombaton a gyerekeket és a felnőtteket is egy-egy irodalmi sétára invitálják a szervezők

az idén 100 éve született Nemes Nagy Ágnes műveiből építkezve. A vasárnapi könyvcserepikniken a Margó-díjas Halász Rita, Puskás-Dallos Peti és Puskás-Dallos Bogi, Turai Barna, valamint Kocsis Bence és zenekara lesznek a Bookline pop-up színpadának vendégei.

Csütörtök és péntek délutántól, hétvégén pedig egész nap
számos könyvbemutató közül válogathatnak az érdeklődők. Nádas Péter, Terézia Mora, Tolnai
Ottó, Szabó T. Anna, Kun Árpád, Tóth Krisztina, Romsics Ignác, Fiala Borcsa,
Háy János, Dolák-Saly Róbert, Szentesi Éva, Dániel András, Czakó Zsófia, Rényi
Ádám, Péterfy Bori, Márton László is mesélni fog majd új könyvéről, amit a
beszélgetést követően a Bookline-nál nemcsak beszerezni, de dedikáltatni is
lehet majd.

A részletes program megtalálható a margofeszt.hu és a Facebook.com/margofeszt oldalakon.

Nyitókép: a Hat séta a fikció erdejében című est plakátja. Forrás: Margó