fbpx

Csütörtökön startol a Sundance Filmfesztivál

A Sundance Filmfesztivál kezdetére, január végére rendszerint már javában zajlik a filmes díjszezon, a járvány azonban idén mindent felforgatott. A világ egyik legfontosabbnak tartott független filmes seregszemléje csütörtöktől főleg az interneten várja a résztvevőket.

A Warner Bros. úgy döntött, hogy a Sundance-en tartja meg Judas and the Black Messiah című filmje világpremierjét. A főszerepben a Fekete Párduc című filmből ismerős Daniel Kaluuya látható. A fesztivál kínálatában szerepel a Robin Wright rendezésében és főszereplésével készült Land című dráma, amely a Sziklás-hegységben játszódik, valamint Mona Fastvold World to Come című történelmi drámája is Katherine Waterston és Vanessa Kirby főszereplésével.

Az idei Sundance filmfesztivál programját Egyesült Államok-szerte csak néhány független moziban mutatják be, ahol az egészségügyi szabályok engedik, de Los Angelesben vagy Utahban nem tudnak mozis vetítéseket szervezni a járvány miatt. A január 28. és február 3. között zajló filmmustrán 72 játékfilmet láthatnak a nézők.

Kiemelt kép: Judas and the Black Messiah

A rovat további cikkei