fbpx

Dal- és klippremier: cserihanna huncut ódája az idősekhez

„A Bácsi című dalt egész egyszerűen a bácsik iránt érzett töretlen szeretetem és tiszteletem ihlette” – meséli cserihanna új dal- és klippremierje kapcsán.

„Késői gyerek vagyok, és nagyon szeretem az apukámat, aki egy rendkívüli képességekkel rendelkező, intelligens, humoros szuperhős, és észrevettem, hogy ha vele hasonló korú férfiak közelébe kerülök, akkor hamar elérzékenyülök” – fogalmaz Hanna.

Az énekes-dalszerzőről, cserihannáról Zsiráfhát és Fordulok kettőt című szerzeményei kapcsán már meggyőződhettünk, hogy cseppet sem a megszokott témákat ragadja meg és még kevésbé a sablonos módon tálalja. Sajátságos szövegeivel, letisztult hangzásával és klipes ábrázolási módjával egyből belopja magát a hallgatók szívébe. Most újabb szerethető megközelítéssel fordult egy olyan generáció felé, akiknek bizony sokat köszönhet a fiatalság.

„Az idős emberek eszünkbe juttatják a mulandóságot, az ember kiszolgáltatottságát az idővel szemben. Ez olykor nagyon húsbavágó, megható, félelmetes, és az ember szeretné megszavazni a halhatatlanságot a hozzá közel álló személyek számára. Másfelől viszont az idősebb generáció segít, hogy az életre fókuszáljunk. Történeteik iránytűk lehetnek számunkra, és hiszem, hogy ez fordítva is igaz. Fazakas Lőrinccel olyan klipet szerettünk volna készíteni a dalhoz, amiben ez a kölcsönös szeretet tetten érhető, és amiben kirajzolódik a két generáció egyformaságának és különbözőségének a groteszk és bájos humora” – meséli Hanna az új klipről.

Nyitókép: cserihanna. Fotó: Kovács Kinga

A rovat további cikkei