November 6-án, vasárnap a Deák téri evangélikus templomban hallhatja a közönség Gryllus Dániel, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Szirtes Edina Mókus előadását Sumonyi Zoltán verseiből.

Pál, aki Jézus kereszthalála után néhány évvel lett keresztényüldözőből kereszténnyé és apostollá, az I. század legeredményesebb térítője volt. Élete utolsó tizenhat esztendejéből tizenhárom levelet ismerünk, köztük a legfontosabbnak tartott A rómaiakhoz, amelyben elsőként dolgozta ki a keresztény egyház csaknem teljes dogmarendszerét. A levelek üzenetét elevenítette fel Sumonyi Zoltán megzenésített verseivel Gryllus Dániel 1991-ben, a koncert bemutatóján Gryllus Dániel és Halmos Béla adta elő a dalsorozatot, később több száz előadást játszottak itthon és a környező országok magyarlakta területein, főleg templomokban.

Húsz évvel később, 2011-ben jelent meg a Pál apostol – Utazás téren, időn és hangokon át című könyv is jeles megszólalókkal. November 6-án ismét előadják a Pál apostol – Dalok Pál levelei szerint című estet, ezúttal a Deák téri evangélikus templomban, ahol Gryllus Dániel mellett Szirtes Edina Mókus és Ferenczi György lép fel az 1-ső Pesti Rackákkal.

Nyitókép: Marosi Veronika