A Margitsziget új játszóhelyén, a Kristály Színtéren szeptember 30-án debütál a Darázs című krimi Kiss-Végh Emőkével és Sodró Elizával a főszerepben, Ördög Tamás rendezésében.

Létezik egy bizonyos darázsfajta, ami csípésével olyan erős idegmérget juttat áldozata szervezetébe, hogy az percekre lebénul. Még egy ember is. Állítólag ez a csípés okozza az egyik legnagyobb és legelviselhetetlenebb fizikai fájdalmat. Fiatalkori traumák is lehetnek ennyire fájdalmasak? Mi mindenre vagyunk képesek, hogy szabaduljunk tőlük?

A történet két egykori
osztálytárs újbóli találkozását meséli el. Gócpontja, a krimi maga, a két nő
közös iskolai múltjában gyökerezik, ahol a gyerekkori emlékek immár sérelmek és
traumák lenyomataként köszönnek vissza, és határozzák meg a felnőtt létüket,
személyiségüket, ezzel együtt jelenidejüket. Mindez az elkerülhetetlen végzetük
felé sodorja őket.

A Darázs fordulatokkal teli, lebilincselő történet, amelyben újra és újra feladni kényszerülünk előítéleteinket, míg végül bekúszik bőrünk alá a lényegi mondanivaló, a bullying, azaz az iskolai zaklatás.

A Delta Produkció legújabb előadását hosszú évekig játszották óriási sikerrel Londonban. Morgan Lloyd Malcolm darabja Ördög Tamás rendezésében, Sodró Elizával és Kiss-Végh Emőkével a főszerepben mutatkozott be a 40 éves Kőszegi Várszínház nyári programsorozatában, és szeptember 30-ától látható a Margitsziget új játszóhelyén.

A Kristály Színtérrel közös produkció vállaltan törekszik a szórakoztatáson túl a társadalmi felelősségvállalásra is. A Darázs pedig mondanivalóját tekintve és műfaji szempontból is hiánypótló előadás. Segít felnyitni szemünket a szociális viszonyrendszerekben rejlő problémákra, a mindannyiunk múltjában gyökerező, gyakran elhallgatott traumákra. Cél, hogy az izgalmas, megrázó, de a humort sem nélkülöző előadás elgondolkoztassa nézőit, napirendre vegyen egy fontos témát és válaszokat találjon elhallgatott kérdésekre.

Részletek itt.

Fotók: Gordon Eszter