Deák Bill Gyula ünnepi koncertet tart 75. születésnapja alkalmából november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában.

„Mint tudjuk, a blues egy életforma, egy életérzés: magával ragad, és nem ereszt. Nagy izgalommal várom a koncertet, és nagyon hálás vagyok a közönségnek, hogy ennyi évtizeden keresztül mellettem van. Hatalmas boldogság, gazdagság és elégedettség számomra, hogy egész életemben azzal tudok foglalkozni, amit a világon a legjobban szeretek, ez pedig nem más, mint a zene, a színpad és a közönség. Igyekszem minél jobban viszonozni ezt a szeretet és tiszteletet, amit kapok” – mondta Deák Bill.

Az életműkoncerten felcsendülnek a legemblematikusabb szerzemények, így a Rossz vér, a Kőbánya blues, a Felszarvazottak balladája is. „A lényeg, hogy közel kerüljünk egymáshoz, muzsikáljunk egy jót, töltsük fel magunkat. Tervben van egy új zenei anyag is, amiből majd szeretnék egy kis ízelítőt adni, remélem addigra sikerül összehozni” – mondta Deák Bill Gyula.
 
Deák Bill Gyula a kőbányai Sztár együttesben külföldi dalok éneklésével kezdte. Később mint énekes a Napsugár, a Wanderers és a Loyd együttes tagja volt.

1979–1985 között a Hobo Blues Band tagja volt, ezután szólópályára lépett. Megalapította a Bill és a Box Company-t Bencsik Sándorral, a P. Mobil és a P. Box egykori tagjával. Fellépett az István, a király című rockoperában Torda, a Táltos szerepében. 1983-ban az Itt élned, halnod kell, a János vitéz, a Jézus Krisztus szupersztár című musicalekben láthattuk. 1983-ban Rossz vér címmel jelent meg első szólólemeze. 1986-ban Bill Kapitány Blues Cirkusza és a Mindhalálig blues című önálló albumokkal jelentkezett. (Ezeket a lemezeket 2001-ben újra megjelentették CD-n és kazettán.)

1987-ben a Deák Bill Blues Band vezetője lett. Dániában és az egykori Nyugat-Németországban is fellépett. Filmszerepet kapott a Kopaszkutya című Szomjas György filmben. A ’90-es évektől vidéken és a fővárosban is nagy sikerrel koncertezik folyamatosan együttesével, a Deák Bill Blues Banddel. Az 1993-as Bűnön, börtönön, bánaton túl című lemeze megjelenése után hat évig új lemezt nem készített, de együttesével rendszeresen koncertezett. Bort, bluest, békességet című albuma 1999-ben jelent meg. 2008. áprilisában, kilenc év után jelent meg a következő lemez Hatvan csapás címmel. Még ebben az évben, december 19-én születésnapi jubileumi nagykoncertet tartott. Erről koncertfilm jelent meg, mely hatalmas sikernek örvendett.

A koncertről részletek itt.