fbpx

Debrecenben tartják az idei Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivált

Debrecen ad otthont június 9. és 11. között az idei Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválnak – jelentették be a szervezők a helyi Vojtina bábszínházban sajtótájékoztatón csütörtökön.

Láposi Terka, a Magyar Drámapedagógiai Társaság képviselője elmondta: társaságuk 1992 óta rendezi meg minden évben a találkozót, amelynek 2003 óta minden második évben Debrecen ad otthont.

A fesztivált megelőző megyei és regionális versenyeken négyezer színjátszó részvételével 184 gyerekcsoport mutatta be produkcióját. A neves szakemberekből álló zsűri ötven együttesnek adott arany minősítést – jelezte a szakember, hozzátéve, utóbbiak közül 21 csoport, mintegy 450 gyerek érkezik a debreceni fesztiválra, amelyen további négy határon túli együttes is bemutatkozik.

A gyermekszínjátszó fesztiválhoz kapcsolódva június 9-én Elmesélt életek címmel rendeznek szakmai konferenciát, amelyre drámapedagógusokat, színházi neveléssel foglalkozó szakembereket, bábcsoportvezetőket, gyermek- és diákszínjátszó rendezőket, egyetemi hallgatókat és művészeti iskolákban tanító pedagógusokat várnak.

A fesztivál előadásait a Vojtina bábszínházban, a Csokonai irodalmi labor színpadán, a Kölcsey központban és a nagyerdei szabadtéri színpadon tekinthetik meg az érdeklődők.

Nyitókép: Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál/Tóth László

A rovat további cikkei