Olt Tamás a teátrum Színházi piknik elnevezésű családi napja keretében tartott sajtótájékoztatón elmondta, a színházi idény szeptember 17-én veszi kezdetét Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjével, amelyet Keresztes Attila rendez.

Olt Tamás és Váradi R. Szabolcs Tüskevár című családi musicalje októberben, Dosztojevszkij Karamazov testvérek című klasszikus drámája februárban, Shakespeare Makrancos hölgy című vígjátéka áprilisban, Galambos Attila és Szente Vajk Meseautó című musicalje májusban lesz látható először, szintén a nagyszínpadon.

Bérleten kívüli előadásként a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a Játékszín és a Csiky Gergely Színház koprodukciójában mutatják be Szente Vajk Legénybúcsú című komédiáját, amelyet Nagy Sándor állít színpadra.

A nagyszínpadi gyermekbérleteseknek a klasszikus Lewis Carroll-regényből kifejezetten a Csiky Gergely Színház számára adaptált Alíz Csudaországban című családi musicalt, valamint a Madagaszkár című produkciót kínálja a teátrum.

Fülöp Péter, a színház direktora hangsúlyozta, a koronavírus-járvány soha nem látott kihívások elé állította az intézményt, de programjaiknak köszönhetően a színházat végül is nem kellett nélkülöznie a közönségnek.

„2020 novembere és 2021 májusa között zárva volt a színházunk, ez idő alatt számolatlan online tartalmat hoztunk létre, és igyekeztünk a nézőinkkel kapcsolatban maradni” – mondta. Ünnepi kalendáriumot, felolvasószínházi maratont készítettek, és 2020-ban a Csiky Gergely Színház lehetett a közmédia szilveszteri gálaműsorának helyszíne, szervezője, műsora pedig milliós nézettséget ért el.

Fülöp Péter szólt arról is, hogy az Erkélyből páholy előadás-sorozatukban Somogy megyében 27 helyszínen láthatta a közönség a Csiky művészeit, akik ezenkívül rendőrségi, katasztrófavédelmi és kórházi épületben is felléptek.

A színház a nyitást követően 7 előadást tartott májusban, és júniusban megkezdte 67 elmaradt bérletes előadásának pótlását – fűzte hozzá a direktor, aki egyúttal köszönetet mondott a közönségnek azért, mert alig-alig váltottak vissza jegyeket és bérleteket a járvány idején.

Jelezte: a közönség nyáron a Balaton környéki szabadtéri színpadokon, a nyíregyházi Vidor fesztiválon, a pécsi és a kápolnásnyéki szabadtéri színpadon is találkozhat a kaposvári teátrum előadásaival.

Szita Károly polgármester azt közölte: bízik benne, hogy a következő évad már a színház színpadán zajlik majd, abban az épületben, amelyet a felújítását követő 2019-es átadása óta még nem is élvezhettek igazán a kaposváriak.

Képek forrása: kapos.hu