fbpx

Díjat nyert az El a kezekkel a papámtól! San Diegóban

Az El a kezekkel a papámtól! című film nyerte a legjobb mozifilm díját a San Diegó-i Nemzetközi Gyerekfilmfesztiválon az Egyesült Állomokban.

Magyar sikerrel végződött néhány napja San Diegóban a gyerekfilmek nemzetközi seregszemléje: az El a kezekkel a papámtól! nyerte a legjobb mozifilm díját.

„Ez már a sokadik meghívása volt a filmnek, ami hosszú évek óta az egyetlen magyar gyerekfilm, a legmesésebb mese a hazai filmpiacon. Majdnem egy évvel vagyunk a mozibemutató után, még mindig vannak fesztiválmeghívásai a filmnek, még mindig lesz új platform, ahol találkozhatunk vele, még mindig örömet tud okozni gyereknek, felnőttnek, alkotónak, nézőnek egyaránt” – fogalmazott a film egyik producere, Helmeczy Dorottya.

A San Diegó-i versenyprogramban összesen 17 mozifilm indult, melyek Puerto Ricótól Tajvanig a világ számos pontjáról érkeztek, a díjakról nemzetközi szakma zsűri döntött.

„Öröm látni, hány fesztivál válogatta be a versenyprogramjába a filmünket. Két hét múlva, ha minden igaz, én is ott leszek egy finnországi fesztiválon, ami a következő megmérettetés. Azok után, hogy mennyire szerette itthon a közönség, elmondhatatlanul jólesik, hogy ezeken a szakmai fórumokon is elismerik. Sokat jelent ez az egész alkotócsapat számára, mindannyian nagyon nagy szeretettel készítettük ezt a filmet, talán ez is érződik rajta” – mondta a rendező, Dobó Kata.

A Megafilm gyártásában, Marczinka Bori, Csobot Adél, Bokor Barna, Elek Ferenc, Gubás Gabi és Járai Máté főszereplésével készült családi film megnézhető a Filmión.

Nyitókép: Pálmai Anna, Csobot Adél és Bokor Barna az El a kezekkel a papámtól! című filmben. Fotó: Megafilm

A rovat további cikkei