A Japán Alapítvány szervezésében friss programmal folytatódik a JFF Online Japán Filmfesztivál. Június 19. és július 3. között két díjnyertes minisorozatot nézhetünk meg magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, ingyenesen. Az egyik főszerepében Jakuso Kódzsi, a Tökéletes napok sztárszínésze látható, aki alakításáért díjat nyert Cannes-ban.

Jelenet a Downtown Rocket című sorozatból. Kép forrása: JFF Online Japán Filmfesztivál
Jelenet a Downtown Rocket című sorozatból. Kép forrása: JFF Online Japán Filmfesztivál

Idén először szerepelnek a JFF Online Japán Filmfesztivál kínálatában televíziós minisorozatok. Június 19. és július 3. között két, tíz-tízrészes izgalmas szériát nézhetünk meg ezen a weboldalon, amelyek epizódjait a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézheti a közönség magyar vagy angol felirattal.

A Rikuoh felemelő dráma olyan emberekről, akik soha nem adják fel. Egy hagyományos japán lábbeliket, „tabi” zoknikat gyártó cég futócipőket kezd kifejleszteni. A történet a nehézségekkel küzdő cégvezető és egy sérülés miatt válságába került hosszútávfutó együttműködését követi nyomon. A főszerepben Jakuso Kódzsi, Japán egyik vezető film- és televíziós sztárszínésze látható, aki a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjra is jelölt Tökéletes napokért a Cannes-i Filmfesztiválon 2023-ban elnyerte a legjobb színésznek járó díjat. A főhős fiát a Netflix Alice in Borderland című sorozatának sztárja, Jamazaki Kento alakítja. A sorozatot 2018-ban a Shanghai International TV Festivalon a legjobb külföldi tévésorozat díjára jelölték.

A népszerű japán sorozatrendező, Fukuzava Kacuo nagy sikerű munkája, a Downtown Rocket megható dráma egy japán kisvárosi gyárról, amely felveszi a harcot a nagyvállalatokkal szemben. A hazájukban nagy ismertségnek örvendő Abe Hirosi, Cucsija Tao, Jaszuda Ken, Nakamura Tomoja és Maja Miki játsszák a főbb szerepeket. A sorozatot az Asian Television Awardson a legjobb drámai sorozat díjára jelölték, a Tokiói Nemzetközi Drámafesztiválon pedig elnyerte a legjobb sorozat, a legjobb színész és a legjobb producer díját.