Olt Tamás művészeti vezető közölte, hogy a Csiky Gergely Színház 10 bemutatót, köztük a korlátozó intézkedések miatt korábban be nem mutatott két darab színrevitelét tervezi a szeptemberben kezdődő új évadban.

Ismertetése szerint a nagyszínpadon látható Csehov Meggyeskertje és Kálmán Imre Csárdáskirálynője, a Fekete István regényéből Olt Tamás és Váradi R. Szabolcs munkája nyomán színpadra kerülő Tüskevár, valamint Neil Simon Furcsa pár és Dosztojevszkij Karamazov testvérek című darabja.

Hozzátette, a gyermek és ifjúsági bemutatók között van a Petőfi verses meséje alapján Olt Tamás és Mészáros Tibor által színpadra alkalmazott János vitéz című musical, Lewis Caroll Alice Csodaországban című mesejátéka, a kamarabemutatók között Yasmina Reza Egy élet háromszor, valamint Enyedi Éva és Rajkai Zoltán Hajnal hasad című, Fekete István regénye nyomán készülő produkciója. A legkisebbeknek szóló úgynevezett pöttöm bemutató Bartos Erika Bogyó és Babóca ünnepel című mesejátéka lesz a következő évadban.

Szeptember 11-én a Csiky Gergely Színház ad otthont az országos színházi évadnyitónak, a tavasszal elmaradt nemzetközi gyermek- és ifjúsági biennálét pedig szeptember 28. és október 4. között pótolják.

Erkélyből Páholy

A direktor kitért rá, hogy a teátrum a félbeszakadt évadban, 2019. augusztus 1. és 2020. március 11. között, 180 előadást tartott, több mint 48 ezer nézőt fogadott, 10507 bérletet értékesített, a társulat 16 tájelőadásából 6-ra külföldön került sor. Hozzátette, a Lázár Ervin Program által több mint 7 ezer 3-5. osztályos általános iskolás színházi élményeit gazdagították.

Szólt arról, hogy a koronavírus-járvány különleges kihívás elé állította a színház munkatársait. Művészeik az Erkélyből páholy programban közterületeken játszottak, 150 videót készítettek, 9 héten át online közvetítették korábbi előadásaikat, varrodájuk dolgozói szájmaszkokat készítettek, a jegyiroda munkatársai rászoruló idősek bevásárlásait intézték.