A kelet-közép európai régió kreatív projektjeit felvonultató HYPEANDHYPER online magazin a szocializmus idején felhúzott modernista épületek előtt tiszteleg új kollekciójával. A SOC/MOD tárgyegyüttes főszereplői olyan meghatározó épületek, melyeket legtöbbször a szocialista modernizmus vagy a brutalizmus építészeti stílusirányzataival azonosítanak, s mint ilyenek, a közönség körében nagyon megosztók. Az azonban biztos, hogy megkerülhetetlen és ikonikus épületekről van szó.

A HYPEANDHYPER webshopjában most a kelet-közép európai régió öt épülete mutatkozik be miniatűr betonépületek és plakátok formájában.

A különösen kis példányszámban készült asztali kiegészítők között sokak kedvencét, a Budapest Körszállót és a SOTE Nagyvárad téri Egyetemi Tömbjét is megtaláljuk. A budapesti példákon túl a kollekció részét képezik cseh, szlovák és ukrán épületek is: a Karlovy Varyban található Hotel Thermal, a nyitrai Mezőgazdasági Egyetem és a kijevi Tudományos, Műszaki és Gazdasági Információs Kutatóintézet és Könyvtár kicsinyített mására is lecsaphatnak az építészetrajongók.

A betonépületeket és a grafikákat a HYPEANDHYPER egyik alapító tagja, Bárdos László tervezte, az aprócska építmények gyártáselőkészítéséért pedig Árpás Renátó formatervező felelt. A kollekció már elérhető a HYPE webshopjában.

Nyitókép: Liszkay Lilla