fbpx

Díszpolgári címeket adott át a főpolgármester a főváros napja alkalmából

A főváros díszpolgári címet adományozott Adamis Anna dalszövegírónak, költőnek, Bíróné Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak, Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművésznek, Iványi Gábor lekésznek, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökének és Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfusnak.

Budapest a nemzet fővárosa, amelynek jövője nem múlhat pártszimpátián és önös hatalmi érdekeken – jelentette Karácsony Gergely főpolgármester, amikor a főváros napja alkalmából díszpolgári címeket és elismeréseket adott szerdán Budapesten.

Hangsúlyozta, a város vezetése nem enged abból, hogy Budapest zöld, élhető, szolidáris és biztonságos hely legyen.

Budapest halad előre – folytatta a főpolgármester, kiemelve, ennek a haladásnak a letéteményesei azok, akik teljesítményükkel hozzájárulnak a haladáshoz: világlátott tervezők, bátor művészek, elszánt újítók, jó ügyeket felkaroló vállalkozók és egyszerű, becsületes munkásemberek is.

Közölte: olyanok kezében van a holnap kulcsa, akik képesek maradandót alkotni, akik friss gondolatokat tudnak megfogalmazni, így sokat tesznek Budapestért.

Nekik fejezi ki a főváros napja alkalmából a háláját a város, mert munkájuk, szakértelmük és lelkesedésük pajzsot emel minden ártó szándékkal szemben – mondta ünnepi beszédében Karácsony Gergely.

A főváros díszpolgári címet adományozott

Adamis Anna dalszövegírónak, költőnek, Bíróné Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak, Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművésznek, Iványi Gábor lekésznek, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnökének és Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfusnak.

Bodrogi Gyula
Iványi Gábor
Posztumusz díszpolgári címet adományoztak

Ráday Mihály Kossuth-díjas operatőrnek, Perczel Anna építésznek és Tandori Dezső Kossuth-díjas költőnek.

Pro Urbe Budapest díjat kapott

Hernádi Judit és Máté Gábor színművész, Pintér Béla író, rendező, Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke, a Fészek Művészklub, valamint ’Beke’ Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnök-menedzsere.

Hernádi Judit
Máté Gábor

Az ünnepi ülésen Budapest-díjat, Zalabai Gábor-díjat, Dr. Barna Sándor-emlékérmet, Papp László Budapest Sportdíjat és a Főváros Szolgálatáért Díjat is átadtak a kitüntetetteknek.

A nyitóképen Gy. Németh Erzsébet, Novák Ferenc és Karácsony Gergely. Fotó: Kovács Attila/MTI

A rovat további cikkei