Elle Woods szerepét – kettős szereposztásban – Szegő Adrienn és Pacskó Dóra alakítja, de a januári premieren olyan musicalsztárok is feltűnnek az előadásban, mint Janza Kata, Détár Enikő, Bálint Ádám vagy Nagy Balázs.

Doktor Szöszit 2001-ben – éppen húsz éve – zárta a szívébe a világ. A Reese Witherspoon főszereplésével készült alkotás a szőke nős viccek cáfolataként született, és egy csapásra a közönség kedvence lett. A romantikus vígjáték 2003-ban még folytatást is kapott, és népszerűsége évekkel később sem csökkent: 2011-ben musicalként tért vissza. Az előadást hét Tony-díjra jelölték.

Budapesten a BOK-csarnokban mutatják be a darabot Molnár László rendezésében. „Nekünk a díszletben és a jelmezben lesz eltérés. Inkább a filmre fogunk hasonítani, mint a Broadway-változatra. A zenén és a történeten nem is lehetett és nem is akartunk változtatni, mert nagyszerűen összerakott előadásról van szó. A szövegkörnyezet, a dalok ugyanazok lesznek, csak persze nálunk magyarul csendülnek fel a nagyon is populáris zeneszámok” – mesélte a rendező.

A próbák szeptember közepén már elkezdődtek, jelenleg a táncpróbák zajlanak. November 15-én a rendező csatlakozik is a munkafolyamathoz, hogy aztán januárig meg se álljanak. Már összeállt a szereplőgárda is, de ennek összeállítása nem volt könnyű feladat.

„Magyarországon mindig nehéz kiválasztani a szereplőgárdát egy Broadway-musicalhez. Annyira speciálisak az amerikai karakterek, az énektudásuk, hogy nagyon nehéz összehozni itthon, hogy mind karakterben, mind hangban jók legyenek” – tette hozzá a rendező, aki azt is elárulta: húsz évvel ezelőtt már imádta a filmet. „Ciki vagy sem, én szeretem az ilyen csajos, romantikus filmeket. A Doktor Szöszi gyorsan fogalommá vált. Ezzel együtt nehéz feladat is színpadra vinni, mert mindenki a filmhez fogja hasonlítani, azokat a főszereplőket, azokat a jeleneteket akarja viszontlátni. A musical egyébként nagyon követi a film dramaturgiáját, úgyhogy abban bízom, hogy nekünk nem kell majd nagyon küzdeni, hogy visszaadjuk a film látványát és érzéseit.”

Forrás: Doktor Szöszi – a musical

És hogy benne lesz-e Gyilkos, a cuki csivava, aki mindig ott lapult Elle hóna alatt? „Lesz csivava az előadásban, még beszélni, ugatni is fog. Az ő betanításuk is már folyamatban van” – árulta el Molnár László.

A Doktor Szöszi zenéjét és szövegét Laurence O’Keefe és Nell Benjamin írta. A magyar előadás szövegét Ladinek Judit fordította, akit eddig színésznőként ismerhettünk, de Brooke Wyndham szerepében a Doktor Szösziben is színpadra lép.

A Musical Színház zenés darabja a januári premiert követőenvidéki turnéra megy, melynek keretében tíz városban lesz látható a Doktor Szöszi című musical.

Nyitókép: jelenet a Broadway-musicalből (Sydney). Forrás: Flickr