John Osborne Dühöngő ifjúság című, örök érvényű drámáját számtalanszor feldolgozták az évek alatt, mindig népszerű és mindig aktuális. Mi lehet a siker titka? Erre a kérdésre keresik majd a választ a Dühöngő generációk kerekasztal-beszélgetésen, március 20-án a 6Színben.

A beszélgetés a Dühöngő ifjúság előadása után lesz.

Az eseményen számos korábbi, a drámát feldolgozó produkció alkotóit látják vendégül, a közönség találkozhat Bognár Gyöngyvérrel, Szőlőskei Tímeával, Király Attilával, Papp Jánossal, Lukáts Andorral és Szarvas Józseffel is. A beszélgetésen részt vesznek a 6Szín produkciójának szereplői is, azaz Barna Zsombor, Pájer Alma Virág, Tzafetás Benjámin, Osváth Judit és Kerekes József is.

A kerekasztal-beszélgetés moderátora Bóta Gábor lesz.

Barna Zsombor, az esemény ötletgazdája így vallott arról, hogy miért tartotta fontosnak a találkozó létrejöttét: „Kíváncsi vagyok, hogy miért kerül elő tízévente ez a darab, miért találja meg benne minden generáció a mondanivalóját. Érdekes az is, hogy ki miért választ egy fordítást, és kinek mit jelentett a pályáján eljátszani benne egy-egy szerepet.”

A beszélgetésen való részvétel az előadásra váltott jeggyel ingyenes.

Nyitókép: jelenet a 6Szín előadásából. Fotó: Nagy István Dániel.