A Fővárosi Palotakoncertek programsorozat keretében a Magyar Kamarazenekar és meghívott szólistái évről évre Budapest patinás palotáiban adnak koncerteket, egyúttal megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A résztvevők eddig olyan csodálatos helyszíneket járhattak be e komplex program keretében, mint a Pesti Vigadó, a Duna Palota, a Magyar Rádió Márványterme, a Benczúr Ház, a Stefánia Palota vagy a Károlyi Palota.

Az V. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyére a Magyar Kamarazenekar április 30-án 19 órától várja a közönséget a Festetics-palota Tükörtermében, az épület miliőjének megfelelő, ünnepi műsorral, hiszen az együttes most ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Az est házigazdája: Zelinka Tamás. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész lesz. Közreműködnek a zenekar szólistái, így többek között Sztathatosz Sebestyén hegedűművész, aki rendkívül fiatal kora ellenére máris meghódította a világ legrangosabb színpadait. A műsoron elhangzanak többek között Vivaldi-, Paganini- és Saint-Saens-művek.

Sztathatosz Sebestyén

A Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai, élvonalbeli komolyzenei szakma jeles képviselő. Az együttes világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóf hegedűművésszel, Lisztes Jenő cimbalomművésszel vagy Mischa Maisky világhírű csellóművésszel. Az együttes alapítója, vezetője és hangversenymestere Bánfalvi Béla Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész.

Nyitókép: Bánfalvi Béla hegedűművész. Forrás: Magyar Kamarazenekar