Az eseményt az MTV csatornáin mintegy 180 országban közvetítik a magyar fővárosból. A korábban bejelentett fellépők között szerepel Maluma, a Maneskin, Kim Petras, a OneRepublic pedig a gála előtt egy nappal, november 13-án ad koncertet a Hősök terén.

A Grammy-díjas brit világsztár, Ed Sheeran idén öt jelölést kapott az MTV EMA-ra, köztük a legjobb előadó és a legjobb popelőadó kategóriában. Sheeran 2015-ben házigazdája és egyik fellépője volt a milánói MTV EMA-nak, de előtte, a 2014-es glasgow-i show-n is énekelt.

Napjaink egyik legsikeresebb amerikai alternatív rockcsapata, a Las Vegas-i Imagine Dragons a rapper J.I.D.-vel közös számát, az Enemyt adja elő a Budapest Sportarénában. Az Imagine Dragonst a legjobb rockelőadó és a legjobb együttes kategóriában jelölték idén. Szintén ott lesz a show-műsorban a több hangszeren játszó brit énekes-dalszerző Yungblud, akitől legújabb kislemezét, a Fleabaget hallhatja a közönség. Az előadó a legjobb alternatív kategória egyik jelöltje.

Imagine Dragons

Színpadra lép továbbá egy feltörekvő előadó, a szintén brit Griff, akit idén két kategóriában jelöltek az MTV EMA-ra, valamint az indie pop norvég csillaga, a Girl in Red, amely a Serotonin című slágert fogja előadni. A csapat, amely eddig 1,6 milliárd streamelésnél jár, két kategóriában található a jelöltek listáján.

Nyitókép: Ed Sheeran. Fotók forrása: Red Lemon