fbpx

Edith Piaf újra Magyarországon

A tavalyi sikernek köszönhetően újra látható Budapesten a PIAF! THE SHOW francia produkció. Az új Piafként emlegetett Anne Carrere energiája és kisugárzása a világ minden táján elvarázsolja a közönséget. A PIAF! THE SHOW díszlete, hangulata felidézi az elfeledett emlékeket. A kivetítőn az Edith Piaf életéről eddig napvilágra került fotók mellett soha nem látott képeket is megcsodálhatunk majd. A show-ban Anne Carrere énekét négy zenész fogja kísérni.

 

unspecifieddwedweq

Anne Carrere folyamatosan énekel és ír, olyan művész, aki minden színpadra lépésekor újraértelmezi a szenvedélyt. A francia énekekért rajongó Anne 2014-ben részt vett a PARIS! The Show válogatóján. A show producere és rendezője Anne hangjától és karizmájától elbűvölve azonnal felkínálta neki Edith Piaf szerepét. Anne Carrere ezután találkozott Edith Piaf barátjával, Germaine Ricord-ral, aki beleszeretett az elképesztő hangba és az apró hölgybe, mert annyira emlékezteti Edith Piafra. Anne Carrere-t azóta a világ összes országában az új Piafként emlegetik és mindenhol elképesztő népszerűségnek örvend.

 

?Piaf csak egy van, de Anne Carrere hihetetlen!? ? írta a Le Figaro Franciaországban, míg a TIME SQUARE CRONICLE az USA-ban így nyilatkozott: ?Egyszerűen elképesztő!? A DE TELEGRAPH Hollandiában pedig ezt írta: ?Anne Carrere a 21. századi PIAF hangja!? Germaine Ricord, Edith Piaf barátja és bizalmasa is hasonlóan gondolja. ?Anne Carrere hangja és személyisége a csúcson lévő Edith Piafra emlékeztet!? ? mondta.

 

323230230

Edith Piaf, eredeti nevén Edith Giovanna Gassion, Párizsban született 1915. december 19-én. A francia sanzonénekesnő, sanzonszerző, színésznő utcai énekléssel kezdte, itt figyeltek fel tehetségére, és Louis Leplée, a Gerny?s kabaré igazgatója, a kávéház-tulajdonos indította el pályáján. Ő adta neki a ?Piaf? nevet is, amely verebet jelent. Először 1935-ben, húszévesen énekelt színpadon. Első fellépésén maga kötötte pulóverben jelent meg, melynek egyik ujjával nem készült el, és a hiányt egy fehér selyemkendővel palástolta. Akkor talán még senki sem sejtette, hogy világhíres énekes lesz. Olyan művész, aki kitörölhetetlen az emberek emlékezetéből.

 

PIAF! THE SHOW 

Budapest Kongresszusi Központ

Budapest, Jagelló u. 1?3.

 

Az előadásból részletek megtekinthetőek a www.piaf-theshow.com oldalon.

A rovat további cikkei