EfOTT_hangulat

Az EFOTT pénteki napján, július 13-án a nagyszínpadot John Newman uralta, aki koncertje után belekóstolt a ?csak szabadon? életérzésbe, és stábjával együtt hajnalig bulizott a fesztiválon: ?Ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, ugyanúgy érzek, sírok és nevetek? ? mondta a Love me again alkotója, akinek kijelentését igazolja, hogy legextrább kérése 18 darab fekete törölköző volt a backstage-be. Másnap, szombaton, július 14-én talán a Halott Pénz és Majka&Curtis koncertjére gyűlt össze a legnagyobb tömeg, a vasárnapi, rockra dedikált napot, július 15-ét pedig a Tankcsapda és a Volbeat koronázta.

John_Newman_EFOTT
John Newman

Napközben 200 féle programlehetőség állt a fesztiválozók rendelkezésére, többek között különböző turisztikai programok, mozi, kiállítók által szervezett játékok, bűnmegelőzési szervek aktivitásai, 30-féle sporttevékenység, társasjátékok, nagykivetítős VB-nézés, vitorlázás, dodgem, bungee jumping, szimulátorok, szabadulószoba, de még párnacsata és játszóházas gyermekprogramok is. A fiatalok több tucatnyi karrierlehetőségről tájékozódhattak, de olyan információkra is adódott lehetőség, mint hogy miként célszerű startupot indítani vagy éppen játék közben milliomossá válni.

Volbeat_EFOTT
Volbeat

Hogy jövőre is Velencén rendezik-e meg az EFOTT-ot, még kérdés, a fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a 2019-es helyszínről és a következő házigazda intézményről csak jövő év elején tudnak majd tájékoztatást adni.

Forrás/fotók: EFOTT