fbpx

Egész életemben hazudtam – Új kiállítással jelentkezik Puklus Péter

A fiatal kora ellenére már számos nemzetközi sikert elérő képzőművész legújabb, a MűvészetMalom kiállítótereibe készült munkáiból nyílik kiállítás.

Puklus Péter (1980) a hazai kortárs művészeti színtér egyik meghatározó egyénisége. Új kiállításán a legkülönfélébb médiumban készült alkotásokat vonultat fel sajátos hangvételű fotókon, installációkon át videó, performansz formájában, láthatók továbbá a művész kiadványai, mindezt az alkotóra jellemző sajátos, intim hangvételű kontextusban.

Legújabb alkotásaiban a magánéleti intimitás, a traumák feldolgozása és az életközepi válsághelyzetek kérdésköreinek gazdag vonulatát sorakoztatja fel.

Mindezzel párhuzamosan Puklus Péter a fotográfiai forma határait feszegeti absztrakt műveiben, melyek a szobrászattól az elmélyült rajzokig terjednek. Így a kiállítás során rengeteg gondolatébresztőt kínál majd a látogató számára, és az önreflexió egyfajta kreatív felszabadulását igyekszik nyújtani.

Puklus Péter Egész életemben hazudtam című kiállítása 2022. április 14. és július 27. között látogatható Szentendrén a MűvészetMalomban.

Nyitókép: Puklus Péter. Fotó: Deim Balázs

A rovat további cikkei