Karácsonyi dallal lepték meg a közönséget a Bagossy Brothers Company tagjai. Az Égnek a fények című szerzemény szülővárosukban, Gyergyószentmiklóson debütált, ahol hagyomány, hogy adventi vasárnapokon zenekarok tolmácsolják a karácsonyhoz kapcsolódó gondolatokat.

„Ha egy héttel ezelőtt valaki azt mondja, hogy lesz idén egy karácsonyi dalunk, nem biztos, hogy hittem volna neki. Aztán belépett a stúdióba a producerünk, Ligeti Gyuri, és azt mondta, hogy erre a dalra most van szükség, most kell megszületnie. Hazamentem, és másnapra elkészült az Égnek a fények című szerzemény. Meghangszereltük és rögzítettük, ahogy Zsombi a Szent Miklós-templomban feljátssza az orgonabetétet, majd elkészült a végleges felvétel. Felhívtuk a barátainkat a What’s in the Box Productionsnél, és megkértük őket, hogy vegyék videóra, amint a dalt először előadjuk Gyergyószentmiklós főterén, advent harmadik vasárnapján. Mindig is közel állt hozzánk a karácsonyi időszak, és boldog vagyok, hogy adni tudunk az embereknek egy kis melegséget, talán pont akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá. Áldást, békességet!” – meséli a dal születéséről Bagossy Norbi.

A Bagossy Brothers Company a jövő év elején megjelenő ötödik lemezén dolgozik. A zenekar számára 2023 jelentős év lesz, hiszen tizedik születésnapjukat ünneplik. A jubileumi koncerten, március 11-én az MVM Dome-ban olyan produkciót szeretnének a színpadra állítani, ami számukra is kihívás lesz, a közönség pedig már a koncerthelyszínre belépve érezni fogja, hogy a legjobb helyre jött. A térben három színpad lesz elhelyezve, a teljes helyszínt bejátsszák.