„A pandémia mindennapos kihívást jelent az emberi kapcsolatokra. Egressy Zoltán új vígjátékában egy kissé ellaposodott házasságban élő férj és feleség mindennapját, viszonyát szétziláló, újra összetákoló folyamat részesei lehetnek a nézők. Ezt a kapcsolati válságot és annak gordiuszi megoldását mutatja be a komédia, amelynek karaktereiben oly sokan magunkra ismerhetünk” − árulta el a kommuniké.

Egressy Zoltán azt emelte ki, hogy a karanténban a férj súlyos katonai diktatúrában érzi magát, a feleség totális felhatalmazást kér a járvány idejére, a takarítónő családon belüli erőszak elől menekül a lakásba.

A szerző a Literatura Irodalmi Portál karanténdráma pályázatára készítette el a darabot, amelyet a pályázatra beérkezett számos irodalmi alkotás mellett egyszeri alkalommal, online verzióban, felolvasó színházi előadásként mutattak be. A Zichy Szín-Műhely felkérésére a szerző átdolgozta a darabot, kibővítette és véglegesítette, így a vígjáték immár klasszikus színházi keretek között, online lesz látható március 13-án. Az élő színházi előadás előtt a szerzővel Léner András beszélget.

Szintén a teátrum idei bemutatója Pilinszky János születésének századik, halálának negyvenedik évfordulója alkalmából a Létmesék kicsit és nagyon fölnőtteknek című összművészeti előadás, amely a költő négy meséjét foglalja csokorba. Az előadást Turek Miklóssal, a Versszínház alapítójával közösen hozzák létre, a zeneszerző Szitha Miklós a Talamba Ütőegyüttes vezetője.