Léner András rendezése március 13-án a Hatszín Teátrum színpadán, az eSzínház közvetítésében lesz látható.

„A pandémia mindennapos kihívást jelent az emberi kapcsolatokra. Egressy Zoltán új vígjátékában egy kissé ellaposodott házasságban élő férj és feleség mindennapját, viszonyát szétziláló, újra összetákoló folyamat részesei lehetnek a nézők. Ezt a kapcsolati válságot és annak gordiuszi megoldását mutatja be a komédia, amelynek karaktereiben oly sokan magunkra ismerhetünk" − árulta el a kommuniké.

Egressy Zoltán azt emelte ki, hogy a karanténban a férj súlyos katonai diktatúrában érzi magát, a feleség totális felhatalmazást kér a járvány idejére, a takarítónő családon belüli erőszak elől menekül a lakásba.

A szerző a Literatura Irodalmi Portál karanténdráma pályázatára készítette el a darabot, amelyet a pályázatra beérkezett számos irodalmi alkotás mellett egyszeri alkalommal, online verzióban, felolvasó színházi előadásként mutattak be. A Zichy Szín-Műhely felkérésére a szerző átdolgozta a darabot, kibővítette és véglegesítette, így a vígjáték immár klasszikus színházi keretek között, online lesz látható március 13-án. Az élő színházi előadás előtt a szerzővel Léner András beszélget.

Szintén a teátrum idei bemutatója Pilinszky János születésének századik, halálának negyvenedik évfordulója alkalmából a Létmesék kicsit és nagyon fölnőtteknek című összművészeti előadás, amely a költő négy meséjét foglalja csokorba. Az előadást Turek Miklóssal, a Versszínház alapítójával közösen hozzák létre, a zeneszerző Szitha Miklós a Talamba Ütőegyüttes vezetője.