Február 19-én mutatják be a Belvárosi Színházban az Egy apró kérés című előadást.

A darab műfaja: „házastársi pingpong”, játékosai: Debreczeny Csaba, Szávai Viktória, Mészáros Máté és Járó Zsuzsa. Stefan Vögel darabját Rába Roland rendezte. 

Arnold sikeres építész, aki megkapta élete legnagyobb felkérését: látványos toronyházat tervezhet Párizs közepére. A 26 emeletes Diamond Tower karrierje csúcsát jelenti, minden oka megvan tehát az örömre. Felesége, Kathrin azonban váratlan, nagy meglepetést keltő hírrel tér haza, ami alapvetően felforgatja az életüket, közép- és hosszú távú terveiket pedig egészen új megvilágításba helyezi. Ebbe a hangulatba csöppen bele a siker ünneplésére érkező baráti házaspár, Diana és Götz, akik a maguk módján próbálkoznak a segítségnyújtással.

Stefan Vögel meglepő fordulatokban és sziporkázó párbeszédekben gazdag vígjátékában azt látjuk, mi történik, ha egy párkapcsolat kiélezett helyzetekbe kerül. Az osztrák dráma- és forgatókönyvíró Németországban és Ausztriában közel harminc színházban sikert aratott darabja látszólag ezeket a rendkívül komoly kérdéseket vizsgálja. Valójában azonban egy különös játékot, egy egészen furcsa próbatételt láthatunk. És mivel a szerző komikusként kezdte pályáját, nem véletlen a cinkos és kifinomult humor, és az a dramaturgiai csavar sem, ami visszamenőleg felülír mindent.

Az Egy apró kérés rendezője a Jászai Mari-díjas Rába Roland, aki a Kramer kontra Kramer (2012) és a Leszámolás velem (2017) után harmadik alkalommal dolgozik az Orlai Produkciós Iroda felkérésére. A látványt Michac Gábor tervezte.

Fotók: Takács Attila