fbpx

Egy éjszaka a Damjanich János Múzeumban

Az idén 20 éves Múzeumok éjszakája programsorozat kiemelt helyszíne Szolnok. A Damjanich János Múzeum izgalmas tárlatvezetésekkel, szakmai előadásokkal, múzeumi könyvtárlátogatással, koncertekkel, táncelőadásokkal, játszóházzal és interaktív eseményekkel készül emlékezetessé tenni ezt a varázslatos estét.

A Damjanich János Múzeumban a Szent Iván éjszakájához kapcsolódó hagyományokkal és népszokások felelevenítésével várják az érdeklődőket. A nyári napfordulóhoz közel eső szombaton tűz is lesz a szolnoki intézmény díszudvarán. 

15 órától látványos programokkal indul a délután a szolnoki múzeumban. Még egy sor medve… címmel Talyer Patrick festőművész kiállításának megnyitója lesz a múzeum időszaki kiállítások termében, 20 órakor pedig a művész alkotói tárlatvezetése kezdődik a kiállításban, édes meglepetéssel kedveskedve a jelenlévőknek.

17 órától a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus ad Tér-Zene hangversenyt a múzeum díszudvarán, majd kezdődnek a tematikus tárlatvezetések az állandó kiállításokban.

18 órakor az L1-Est Unplugged részeként a fővárosból érkező táncosok Metro Action táncelőadása, valamint Györke Tímea Párhuzamok előadása kezdődik, ahol a hangokkal és mozdulatokkal megtöltött improvizációba a közönséget is bevonják a táncosok.

19 órakor Pogány Gábor Benő Munkácsy-díjas szobrászművész tart előadást a Szolnoki Képtárban Két zseni a világháború árnyékában: Aba-Novák és Borbereki címmel, ezt követően Verebes György Munkácsy-díjas festőművész Postum zongorakoncertjét hallgathatják meg a látogatók.

21:30-tól és 22:30-tól a szolnoki születésű Kanizsa Georgina, A Dal 2017 felfedezettje ad élő zenei koncertet Lamm Dáviddal közösen.

A felejthetetlen nyárestét a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely hangulatos muzsikája és táncház zárja.

A Damjanich János Múzeum egyéb kiállítótereiben, a Szolnoki Galériában és a Tabáni Tájházban szintén estig tartó izgalmas programokkal várják a látogatókat.

A nyitóképen Kanizsa Gina és Lamm Dávid.

A rovat további cikkei