vardai
Várdai István

A komolyzenei előadások mellett ingyenes könnyűzenei koncertek és kiállítások is várják az érdeklődőket.

A Kaposfest hatalmas hazai és nemzetközi sikernek örvend. Évente több mint 50 magyar és nemzetközi művész játszik a kaposvári Szívárvány Kultúrpalota színpadán az egyszeri és megismételhetetlen koncerteken. Az idei, már hatodik fesztivál művészeti vezetői Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai István csellóművész mellett az érdeklődők hallhatják többek között Andreas Ottensamert, Koh Gabriel Kemadát, Würtz Klárát, Farkas Gábort, Finghin Collinst, Perényi Miklóst, Dudu Carmelt, Zempléni Szabolcsot és a 25 éves Erkel Ferenc Kamarazenekart.

 

A fesztivál szervezői annak érdekében, hogy minél több fiatalt megnyerjen a komolyzenének, ismét lehetővé teszi a Kaposfest-párna megvásárlását, amely diákigazolvány felmutatásával egy koncertjegy áráért, mind a 14 klasszikus koncertre belépési lehetőséget nyújt.

 

A szervezők évek óta arra törekednek, hogy ne csak a klasszikus zenei palettáról mutassák be a legkiválóbb előadókat. A könnyűzenei, a jazz- és a gospelelőadók magyarországi rangos képviselői 2015-ben is ellátogatnak a fesztiválra. Az esemény teljes ideje alatt esténként ifj. Sárközi Lajos és zenekara játszik a Kapos Hotelben. A cigányzene egyik legkiválóbb képviselője nem először mutatkozik be a Kaposfesten. Mindezidáig a művészek óriási lelkesedéssel éjszakába nyúlóan zenéltek együtt a zenekarral.

 

Headbengs
Headbengs

A Hang-Árban ad koncertet augusztus 14-én 21.30 órától a Blahalouisiana, augusztus 15-én 21.30 órától a Headbengs, 16-án 22 órától a Random Trip, 17-én 21.30 órától pedig a kaposváriak által már jól ismert, Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul and Gospel kórus mutatja meg milyen a hamisítatlan gospel muzsika. A könnyűzenei koncertek látogatása ingyenes.

 

A fesztivál ideje alatt nyílik A csönd ideje címmel Baksai József Munkácsy-díjas festőművész kiállítása a Vaszary Képtárban. Emellett da Capo címmel Szigeti Tamás fotóművész klasszikus zenészekről (többek között Placido Domingóról, Karolos Trikolidisről, Kocsis Zoltánról, Kassai Istvánról, Jiri Stivinről, és Pál Tamásról) készült portrésorozatát tekinthetik meg az érdeklődők a Rippl Rónai-teremben.