Tracy Letts darabjában egy színpadon láthatjuk Básti Julit, Földes Esztert és a társulat új tagjait, Martinovics Dorinát és Gombó Viola Lottit szeptember 23-án.

A Mary Page Marlowe ősbemutatója 2020. március 8-án volt, de a következő előadást már „elvitte” a Covid. Most Puskás Tamás a szerző eredeti szándéka szerint öt címszereplővel rendezi újra az előadást, mely azt kutatja, miért csúszott félre egy tehetséges lány élete. És bármily sajnálatos, csak egyetlen válasz adható: a férfiak önzése miatt.

Mary Page Marlowe szerepét a csecsemő és a gyerekszereplő Hőnig Emmán túl négy csodálatos színésznő, Básti Juli, Martinovics Dorina, Földes Eszter és Gombó Viola Lotti alakítják. A férfiszerepekben többek között olyan nagyszerű művészeket láthat a közönség, mint Schmied Zoltán, Fehér Tibor, Magyar Attila és Scherer Péter.

Puskás Tamás, az előadás rendezője elmondta: „Az eltelt idő megérlelte az elhatározást, hogy most, amikor másodszor is nekifutunk, az író eredeti szándéka szerint adjuk elő a darabot. Ez pedig egyértelmű: Mary Page Marlowe története a női sors példázata.”

Tracy Letts világhírű amerikai drámaíró és színész 2008-ban Pulitzer-díjat kapott az Augusztus Oklahomában című művéért. A Mary Page Marlowe az egyik legújabb darabja, melyet a hazai közönség most láthat majd először. A darabot Puskás Samu fordította, a jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszlettervező Bagossy Levente.

Kép forrása: Centrál Színház