Szinte teljesen összeállt a Városmajori Szabadtéri Színpad 2021-es nyári programsorozata.

Június elejétől szeptember közepéig közel hetven programmal várja visszatérő és új vendégeit Buda hangulatos nyári színháza, a Városmajori Szabadtéri Színpad. A könnyű- és komolyzenei koncertektől a prózai és klasszikus színházi előadásokon át a táncművészeti performanszokig, a gyerekműsoroktól a mesekoncerteken át a drámapedagógiai foglalkozásokig, a klasszikus filmektől az összművészeti produkciókon keresztül egészen a gálaműsorokig számtalan programot felsorakoztat.

A nyár folyamán a legváltozatosabb műfajú előadók és dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie-, tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget. Olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra, mint a visszatérő Palya Bea, Bereczki Zoltán vagy Horgas Eszter, valamint olyan debütálók, mint az Erik Sumo Band, Kökény Attila vagy az Európa Kiadó.

Továbbra is meghatározó szerep jut a magas művészi értéken kivitelezett, műfaji sokféleséget tartalmazó színházi előadásoknak.

A sort Chaplin 1931-ben forgatott megindító némafilmje, a Nagyvárosi fények színpadi adaptációja nyitja meg június 2-án. A nyár folyamán számos vidéki és fővárosi színház, társulat vendégelőadása lesz látható, többek között a Játékszínből, a Miskolci Nemzeti Színházból, a tatabányai Jászai Mari Színházból, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból, az Orlai Produkciós Irodától vagy éppen a TRIP hajóról.

A Városmajori Színházi Szemlét idén augusztus 25. és szeptember 9. között idén immár kilencedik alkalommal rendezik meg. Az idei szemlét hat nem fővárosi színház hat könnyed, de minőségi szórakozást ígérő darabja alkotja majd.

Június 13. és július 31. között gyerekkoncertekkel – Halász Judit, Alma együttes, Kaláka, Eszterlánc és Bíró Eszter –, alacsony jegyárakkal várják a legkisebbeket is a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel a Kertmozi programsorozat is folytatódik 2021-ben.

A filmrajongók 12 héten keresztül csemegézhetnek a klasszikus hazai és nemzetközi filmekből. Az idei évre egy projektorral is gazdagodott az intézmény eszközállománya, így idén már az analóg filmek mellett digitális formában kortárs filmeket is műsorra tűztek. Olyan műveket nézhet majd szabadtéren a nagyérdemű, mint az Álom luxuskivitelben, a Mamma Mia!, a Truman Show, a Zöld könyv – Útmutató az élethez, a Lajkó – Cigány az űrben vagy a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre.

Nyitókép: Lajkó – Cigány az űrben