fbpx

Egy nő: a karanténidőszak költői lenyomata

A Homo Ludens Project alkotóközössége október 17-én Budapesten, az Óvóhelyen mutatja be az Esterházy Péter Egy nő című regénye alapján készült montázsfilmjét.

A filmvetítés napján villámkiállítás, villámkoncert és közönségtalálkozó is várja az érdeklődőket.

Az alkotóközösség a tavalyi évben Esterházy Péter Egy nő című regényéből készülő, a film és a színház határán mozgó audiovizuális performanszon dolgozott. A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben azonban a próbákat fel kellett függeszteniük, ezért úgy döntöttek, hogy számukra fontos alkotókat kérnek fel egy montázsfilm készítésére.

Színészek, táncosok, képzőművészek és zenészek fogtak össze egy közösségi film létrehozására. A résztvevők otthon, a rendelkezésre álló technikai eszközökkel feldolgoztak egy meghatározott részt a forgatókönyvből.

Az így, valamint a próbák során korábban készült felvételekből Benkő Imola Orsolya és Szilágyi Szabolcs készítette el a végső filmet.

A program 16:00-tól villámkiállítással veszi kezdetét, ahol Polner Eszter festményei tekinthetőek meg. A filmben is megjelenő, egész alakos női aktokat ábrázoló alkotások teljes valójukban is láthatóak lesznek az Óvóhelyen. A kiállítást Benkő Imola Orsolya, a film készítője, a Homo Ludens Project művészeti vezetője nyitja meg. 

Ezt követően Roskó Gábor Munkácsy-díjas festőművész és Héjja János képzőművész villámkoncertje hallható.

A kísérőprogramok után, 17:30-kor mutatják be az Egy nő című montázsfilmet. A mű azokra a kérdésekre keresi a választ Esterházy Péter szövegeinek feldolgozásán keresztül, hogy hogyan tudunk egymáshoz közelebb jutni, mire ébresztett rá bennünket a bezártság, hogyan vált valóban fontossá a közelség.

A vetítés után Braun Barna, az Óvóhely vezetőj, beszélget a film alkotóival.

Fotók forrása: Homo Ludens Project

A rovat további cikkei