A Szikra a zenekar hetedik lemeze tizenkét dallal, melyeket keresztülsző az elszigeteltség témája és az ez ellen való lázadás okozta folyamatos feszültség.

A trackek közül a felvezető Száz fényévhez nemrég klipet is bemutattak Miki357 rendezésében, és a Saiiddal közös A kéket vagy a pirosat videóját is megismerhették már a rajongók. A Szikra a digitális formátum mellett kétféle CD-n és hamarosan bakeliten is megjelenik, élőben pedig november 28-án játsszák el az Akvárium Klubban. Addig pedig a hozzá készült teljes hosszúságú szövegvideón hallgathatjuk és nézhetjük meg a dalokat.

Az idei év alakulása nagy hatással volt a Péterfy Bori & Love Bandre. A Szikrán is érezhető a különös időszak lenyomata. „A bezártság összes őrületét és dühét sikerült kreatív energiává alakítanunk, és közösen becsatornáznunk a lemezkészítésbe. Nyitva levő stúdió híján ki-ki a saját otthonában rögzítette a sávokat, például a dobosunk, Gáspár Geri konyhai edényeket is be kellett vessen a cél érdekében” – mesélte Tövisházi Ambrus zenekarvezető és zeneszerző, producer.

A legtöbb szöveget Bori írta a
lemezre, párhuzamosan dolgozva Ambrussal:

„Mindig irigyeltem azokat az művészeket, akik elvonulhattak alkotói szabadságra, de a mi szakmánkban elképzelhetetlen, hogy hónapokat a színpadtól távol töltsünk. Ezért nagy élmény volt a karantén alatt az összes energiámat egy helyre összpontosítani. Hihetetlenül inspirált ez a kizökkent világ, és Ambrussal is nagyon erősen hatottunk egymásra.” – emlékszik vissza Bori.

A munkában olyan szövegírók és zenészek is részt vettek, mint Szabó Benedek, Dévényi-Hajós Kristóf és Pándi Balázs.

Az új anyag egyszerre sokszínű és koherens. A kontroll elvesztése és újra megtalálása mellett a szikra/tűz motívumát több dalon is keresztül fűzve olyan témákat járnak körbe, mint a magány, a lázadás vagy például a túlélés.

A tartalom mellett a forma is koncepciózus egységbe került, méghozzá különleges mozgóképes elemekkel, hiszen Ambrusra nagy hatással voltak a filmzenék az anyag készítésekor. A trackeken organikusan simul össze az Ambrus által festett filmes világ és a Bori-féle szexi vagányság, ahogy a szövegeken keresztül próbál dühösen kitörni a tehetetlen izoláltságból akár a mámor, akár egy forradalom által.