Tavaly jelent meg a Nunki Bay Starship csapatának bemutatkozó nagylemeze Sigma Sagittarii címmel, most pedig itt a folytatás. Ezúttal egy reptéren forgatott, különleges hangulatú live session-ön rögzítették legújabb dalukat, a What God Said-et.

A magát multidimensional brain-popként definiáló négyes nagy reményekkel vágott neki a 2020-as évnek. Bár a pandémiás időszak nekik sem kegyelmezett, igyekeztek a lehető legkreatívabban kihasználni a helyzetet.

Így került elő a fiókból a What God Said című dal is, amit a zenekar frontembere, Tóth Dóri még tavaly szeptemberben írt – a nemzetközi mentortáborból (Outbreaker’s Lab) hazaérve úgy érezte, rengeteget tanult a dalszerzéshez való hozzáállásról. Ám amikor visszatért a hétköznapokba, váratlanul egy számára fontos személyt vesztett el, aki nagyon fiatalon és küzdelmesen hunyt el.

„Amikor valaki elmegy, az ember mindig tart egy számvetést magában. Hogy van-e egyáltalán értelme annak, amerre tart. Vagy hogy nem tökmindegy-e, amikor úgyis mindig, mindenkinek ugyanaz a vége.

A What God Said egyfelől egy gyász, egy elengedés.

Nem feltétlenül csak azok felé, akiktől el kellett válnunk, de a saját sorsunk feletti gyász is. A kétségbeesés, amivel néha az idő múlását szemléljük. A haláltól és az utána következő ismeretlentől való félelem.

Egy szorongó ember monológja, ahogy a saját belső hangján szólaltatja meg azt, akit a legtöbben Istennek neveznek” – árulta el Tóth Dóri.

Ekkor tehát az érzelmektől felkavart állapotban, egyhuzamban megírta a What God Said szövegét, illetve egyszál zongorás demóját. Az elmúlt egy évben azonban nem sikerült kibontaniuk a dalt.

Időközben a zenekarban egy tagcsere is történt: Pesti Mátyást basszusgitáron Belegrai Gábor (The Biebers) váltotta, akivel aztán a legelső négy órás próba alkalmával elkészültek a hangszerelés végleges formájával.  

Innen pedig már egyenes út vezetett az egysnittes live session felvételéhez, ahol a dal mellett Belegrai Gábor is bemutatkozik, és amit Polhodzik Ádám jegyez. Ő dolgozott már olyan előadókkal is, mint a 30Y, a Mulató Aztékok vagy éppen Palya Bea.

A realisztikus, már-már dokumentumfilmes képi megoldásokkal operáló felvételek helyszíne ráadásul az utolsó pillanatban változott. Ádám reggel a forgatásra menet dobta be, hogy talált egy izgalmasabb helyszínt, így végül a csapat Esztergom külterületére, egy magánreptér irányába indult. Így különleges környezetben rögzítették a videót.

A What God Said tehát az első ízelítő a Nunki Bay Starship következő, tavaszra várható nagylemezéről.

Természetesen a csapat addig is gőzerővel dolgozik az újabb dalokon, de több hónap kihagyás után végre újra koncerteznek a fővárosban is. Október 29-én a TRIP Hajón állnak színpadra az elektronikus indie popban utazó Herself csapatával. Az Atomic Babes From Outer Space elnevezésű esemény ígéretük szerint mágikus lesz – a szkafander viselése erősen ajánlott.