Április 7-én a Pesti Vigadóban a fúvós hangszereké lesz a főszerep.

Az esten bevezetőül Haydn egyik kései, nagy formátumú szimfóniája, a c-moll szimfónia hangzik fel, amely a haydni szimfóniatermést betetőző tizenkét Londoni szimfónia harmadik darabja. Az est folytatásaként trombitaversenyt hallgathat a közönség. A magyar könnyűzene sikeres slágerszerzőjétől, Malek Miklóstól 1998-ban keletkezett trombitaversenyt Boldoczki Gábor tolmácsolja.

A szünet után Haydn egyik kiemelkedő tökéletességű miséje, a Harmoniemesse szólal meg Az 1802-ben komponált mű az utolsó befejezett kompozíciója a mesternek, aki ekkor már emeritus posztot töltött be az Esterházy családban, magával a herceggel ült asztalhoz, és évente csak egy misét volt köteles komponálni a hercegnő névnapja alkalmából. Így született meg a Harmoniemesse, melyet Esterházy II. Miklós herceg felesége, Maria Josepha Hermenegilde névnapjának megünneplésére írt.

Az április 7-i hangversenyen Madaras Gergely vezényli a Nemzeti Filharmonikus Zenekart és a Nemzeti Énekkart (karigazgató: Somos Csaba), a szólisták Váradi Zita, Balga Gabriella, Megyesi Zoltán és Kovács István, valamint Boldoczki Gábor lesznek.

Nyitókép: Boldoczki Gábor. Fotó: Vigadó/Marco Borggreve