fbpx

Egyedi élményprogramokkal készül a szerelmesek hetére a gyulai vár és az Almásy-kastély

Egyedi játékokat, gasztronómiai élményeket és páros programokat kínál a Valentin-naphoz kapcsolódva a szerelmesek hetén a gyulai vár és az Almásy-kastély.

A február 14-i Valentin-napi vacsorán háromfogásos, látványos menüsorral készülnek, de a gyulai alapanyagokra épülő, különleges ételsort élményelemekkel is kiegészítik. Lesz gyertyafényes tárlatvezetés, és néhány titkos üzenetet is felfednek az egykori legyezőnyelvből.

Február 19-én habcsókot lehet készíteni a Csemegetárban, közben a ma már furcsának tűnő, korabeli illemszabályokkal is megismertetik az érdeklődőket.

A vár gyertyafényes tárlatvezetései február 12-én és 19-én királyok és királynék szerelméről, valamint a középkori erotikáról szólnak majd. De igazán izgalmasnak ígérkezik a középkori szerelmi bájitalokról szóló előadás is, amelyen egy főzetet meg is kóstolhatnak majd vendégek.

A kastélyban és a várban is játékot szerveznek párok részére: a kiállítóterekben elrejtett szimbólumokat kell megtalálni, majd a pároknak együttműködve megfejteniük. Lesz szeretetszív-keresés a kastélyparkban és ügyességi játék is a várban.

A részletes programkínálat megtekinthető a www.gyulakult.hu oldalon.

Kiemelt kép: Programturizmus/Almásy Kastély

A rovat további cikkei