Simon Kornél rendezésében mutatják be június 16-án az Egyedül nem megy zenés játékot a 6Színben, mely Presser Gábor Presser könyve című műve egyes részleteinek felhasználásával készült.

Az Egyedül nem megy szórakoztató, elgondolkodtató, szcenírozott koncertelőadásban Murányi Tünde, Szarvas Anna, Borbély Richárd, Telekes Péter, Csákvári Krisztián, Kocsis Dénes és Hajós Szilárd szerepelnek. A színpadi művet Presser Gábor Presser könyve című műve egyes részleteinek felhasználásával Vajda Katalin írta, rendezője Simon Kornél.

Az előadás ajánlója így szól: „Hogy az meg mi és mi kell hozzá? Kell egy nagy formátumú művész, jelen esetben zenész és zeneszerző, aki vette a bátorságot, hogy a múlt évszázad közepe felé, Magyarországon szülessen meg. Kell az ő eseménydús élete és egyedülálló munkássága. Kell egy író, aki a könyvéből darabot ír. Kell hét baromi jól éneklő és játszó színész. Kell egy elképesztően profi zenekar. Kell zene. Jó zene. Nagyon jó zene! Kell huszonegy dal. Kell millió nagy és apró ötlet, játékban, zenében, táncban. Kell látvány, ami egyszerű, mégis ötletes és magával ragadó. És végül kell ön, hogy eljöjjön, megnézze, lassan elengedje magát, dúdoljon, énekeljen, emlékezzen, merengjen, megdöbbenjen, nevessen, sírjon, majd vonja le a tanulságot: egyedül nem megy.”

A produkció zenei vezetője Vecsei László, koreográfusa Bodor Johanna. A díszletért és a jelmezért Ignjatovic Krisztina, a fényekért Markó Zsolt felel. A zenekar tagjai Hoffmann György, Dobos László, Hajba Áron, Hajba Imre és Almann Gergő.

Fotók: Szkárossy Zsuzsa