fbpx

Egyéves a Pénzmúzeum

2022. március 15-én nyílt meg a Pénzmúzeum az egykori Postapalotában. Egy év alatt nyolcvankétezren látogattak el ide, hogy élményalapon, interaktív módon fedezhessék fel a pénz világát és annak különböző aspektusait.

„Kamatláb, infláció, jegybank, részvénykibocsátás, kriptopénz. Gyakran halljuk ezeket a kifejezéseket a híradásokban, de valóban értjük is őket? Ha végignézzük a Pénzmúzeum interaktív és szórakoztatva oktató elemekben gazdag állandó kiállítását, garantáltan jobban megértjük nemcsak a saját, hanem a nemzeti és az országhatárokon átnyúló pénzügyeinket is” – írtuk a Pénzmúzeum alapos bejárása után.

2023-ban az intézmény két új időszaki kiállítással, hatféle múzeumpedagógiai foglalkozással, pénzügyi vetélkedőkkel és kreatív foglalkozásokkal igyekszik a vendégek kedvében járni. Az Európában egyedülálló kiállítótérben továbbra is interaktív játékok, robotok, digitális installációk segítik a tájékozódást.

A Pénzmúzeum március 15-én hosszabb nyitvatartással, 9 és 19 óra között várja az érdeklődőket. Ezen a napon a készlet erejéig megkóstolható a születésnapi torta a múzeum kávézójában, ami Pilvax hangulatban, a kor népszerű süteményeivel, illetve egy erre az alkalomra összeállított gazdasági újsággal fogadja a látogatókat. A nemzeti ünnepen, illetve az egyéves születésnapon válnak nyilvánossá a középiskolásoknak és egyetemistáknak meghirdetett, Neumann-évhez kapcsolódó nagyszabású országos online pénzügyi vetélkedő részletei is. Március 16-tól 18-ig az intézmény numizmatikai előadásokkal, kézműves programokkal , az online felületeken kvízjátékokkal várja az érdeklődőket.

Szombaton és vasárnap naponta két alkalommal megtekinthető lesz Szász Attila díjnyertes filmje, Az aranyvonat legendája, és a Pallas Athéné Könyvkiadó legfrissebb, Ki korán kel című kiadványával is megismerkedhet a közönség. A születésnapi ünnepségsorozat ideje alatt és azon kívül is ingyenesen látogatható a Pénzmúzeum, március 15-én előzetes időpontfoglalásra sincs szükség.

Fotó: Pénzmúzeum

A rovat további cikkei